Siyaset

Nazilli Akşener’i ağırladı

Nazilli Akşener’i ağırladı

NAZLI ALTINAYAR – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aydın ziyaretlerine Nazilli’den başladı. Sabahın erken saatlerinde ilçeye gelen Akşener’i coşkulu kalabalık karşıladı. Meral Akşener ilçede ilk olarak esnafla bir araya geldi. Uzun Çarşı’daki esnaf ziyaretine Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da katıldı. Fidan dağıtım törenine katılan Meral Akşener daha sonra Nazilli Belediye Başkanlık makamına geçti. Özcan’la makamında görüşen Akşener, Nazilli Belediyesi’nin yürüttüğü çalışma ve hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Nazilli’nin çalışkan bir başkana sahip olduğunu söyleyen Akşener, Özcan’a teşekkür etti.

EKONOMİYİ ELEŞTİRDİ

Nazilli’den iktidara seslenen Akşener, “ Bu esnaf dükkanlarının içinde kadınlarımız ile karşılaşıyorum, tencere kaynatmakta zorlanıyorlar. İşsiz gençlerin anneleriyle, babalarıyla karşılaşıyorum, umutsuz gençlerle karşılaşıyorum ve esnaflarımızın dertlerini dinliyorum. O gündemlerin için bugüne kadar herhangi bir partiyi hiç yermedim, kendi partimi hiç övmedim, propaganda yapmadım. Seçim zamanları yapacağız, esas mesele sizin dertlerinizi anlayıp dinleyip, çözümler üretip kamuoyuyla paylaşıp sizlerin sesini duyurmak” dedi.

“HARAM ZIKKIM OLSUN DEMEYEYİM DE NE DİYEYİM?”

Hükümeti sert sözlerle eleştiren Akşener, sözlerine şu şekilde devam etti:

1.6 milyar lira karşılığında Telekom’un hisselerini Varlık Fonu’na bıraktılar. Halbuki bedava devlete geçecekti. Ama ne oldu? Haririler bunun arkadaşı. Beraber tatil yapıyorlar. Türkiye’nin en büyük belki de dünyanın en büyük soygunu yapıldı bu ülkede. Şimdi 1.6 milyar doların karşılığı 24 milyar lira. Yoksul kadınlara ayda 500 lira para verilebilirdi. Çiftçiye 2 katı para ödenebilirdi, bütün girdi maliyetleri yüzde 50 düşürebilirdi. Öğrencilere, devlet okullarında okuyan bütün çocuklarımıza sabah kahvaltısı, öğle yemeği verilebilirdi bir yıl boyunca. Bunun yerine Haririlerin borcunu sildiler. Yani 1.6 milyarı sizin, bizim cebimizden aldılar. Şimdi ben haram, zıkkım olsun demeyim de ne diyeyim? Benim vatandaşım işsizken 5 maaş alıp yatan danışmanlara haram olsun demeyim de ne diyeyim? Burada bir vatandaşımız var, ‘3 tane yetimim var ne yapacağımı bilmiyorum kafayı yemek üzereyim’ diyor. ‘Danışmanlara 5 maaş verenler sesimi duysun’ diyor. Onlar seni duymaz, ben senin sesini duyuracağım. Ama en önemli ceza ne biliyor musun? Sandığa gideceksiniz, derdi olan sandıkta cezalandıracak” diye konuştu.

Elektriğe gelen zamlara tepki gösteren Akşener, Nazilli’de yaşayan bir vatandaşın faturasını örnek gösterdi.

Akşener, “Bakın bu fatura bin 400 lira. Emeklisiniz, 4 bin 500 lira maaş alıyorsunuz. Kirası, elektriği şimdi nasıl geçinecek bu adam? Zamlar aldı başını gitti nasıl geçinecek”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL