Siyaset

İYİ PARTİLİ SEZGİN ADÜLÜ ÖĞRENCİLERİN SESİ OLDU

İYİ PARTİLİ SEZGİN ADÜLÜ ÖĞRENCİLERİN SESİ OLDU

NAZLI ALTINAYAR-İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın’ Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerine sahip çıktı. Öğrencilerin merkez kampüsten, Koçarlı Kampüsü’ndeki Ziraat Fakültesi’ne taşınması ile ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi hazırladı.

 

Koçarlı Kampüsü’nün Merkez kampüsten 22 kilometre ve toplu taşımayla 1 saat uzaklıkta olduğunu belirten Aydın Sezgin, “Gıda Mühendisliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler, evlerinin ve yurtlarının merkez kampüs yakınında olması nedeniyle, dönem ortasında böyle bir karar alınmasının kendilerine maddi olarak büyük bir yük getirdiğini belirtmektedirler” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin mağduriyetini dile getiren Sezgin, “Gıda Mühendisliği bölümü, kimsenin yararına olmadığı halde neden Koçarlı’ya taşındı? Koçarlı’ya taşınan bölümün öğrencileri Mühendislik Fakültesi’nden mi Ziraat Fakültesi’nden mi diploma alacak?” diye sordu. Sezgin ayrıca, öğrencilerin Mühendislik Fakültesi’nden mezun olmak için tercih ettikleri bölümden, Ziraat Fakültesi mezunu olarak diploma alacak olmalarının da kendilerini mağdur ettiğini vurgulayarak, yüzde 100 İngilizce olarak kazandıkları bölümden Türkçe diploma alacak olmalarının da öğrencilerin mağduriyetini artırdığını belirtti.

 

Bölümdeki öğretim üyelerinin, taşındıkları fakültede uygulamalı dersler için laboratuvar imkânlarının kısıtlı olduğunu belirttiğini hatırlatan Sezgin, pratik ve uygulamalı dersler konusunda ciddi problemler yaşanacağını ifade etti.

SEZGİN’İN BAKAN’A YÖNELTTİĞİ SORULAR
350’den fazla öğrencinin öğrenim gördüğü bölümün taşınması kararının alındığı toplantıda, bölümden hiçbir öğretim üyesinin yer almadığını vurgulayan İYİ Partili Sezgin, Milli Eğitim Bakanı Özer’e şu soruları yöneltti:

Kamu, üniversite, öğretim üyeleri, sektör ve öğrenciler yararına olmayan bu karar neden alınmıştır?

1 Şubat 2022 tarihinde toplanan ve oy çokluğuyla Gıda Mühendisliği Bölümü’nün Ziraat Fakültesi bünyesine aktarılması kararını alan Mühendislik Fakültesi Kurulu’nda Gıda Mühendisliği Bölümü’nden temsilci yer almış mıdır?

Dönemin ortasında alınan bu kararla mağdur olan 337 lisans, 22 yüksek lisans ve 17 doktora öğrencisinin barınma ve ulaşım sorunu nasıl çözülecektir?

Öğrenciler Mühendislik Fakültesi diploması mı yoksa Ziraat Fakültesi diploması mı alacaktır?

Öğrenciler İngilizce bölüm mezunu olarak diploma alma haklarını kaybedecek midir ?

Laboratuvar imkânları yetersiz olan Koçarlı Kampüsü’nde yapılacak olan uygulamalı derslerde öğrencilerin yaşayacağı kaybın önlenmesi için ne tür tedbirler alınmıştır?

Gıda Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesi çatısı altında olması, eğitim dilinin İngilizce olması ve merkez kampüste yer alması gibi özelliklerinden dolayı tercih edilir bir bölüm olagelmiştir. Bütün bu özellikleri birden ortadan kaldırmanın amacı, bölümün daha az tercih edilmesini sağlamak mıdır?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL