Siyaset

Sosyal Güvenlik Uzmanı ‘memurlara yüzde 35 zam’ için ‘yalan’ dedi. Gerçek zammı açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı ‘memurlara yüzde 35 zam’ için ‘yalan’ dedi. Gerçek zammı açıkladı

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen zam haberlerini yayınladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farkından oluşan zam yapıldığını açıklamıştı.

Açıklamada, “Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen ‘kümülatif artış oranları’ ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.” denildi.

Uzmanlar yapılacak zammın iki yıllık bir süreci kapsadığına işaret ederek zammın algı olduğunu söylediler.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, açıklanan zamlarla ilgili şu sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı.

“Yandaş basında son dakika memur ve memur emeklilerine %30-35 arası zam yapıldı haberi yalandır. İşin aslı 2022 ilk 6 ayda %5 ikinci 6 ayda %7 2023 ilk 6 ayda %8 ikinci 6 ayda %6 enflasyon farkları ile birlikte 2 yılda toplamda %31,2 gibi zam yapılacaktır.”

“KÜMÜLATİF ALGI OPERASYONU”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise yaptığı paylaşımda “Kümülatif algı operasyonu! Bugünün haberi: Memura %30-35 zam Anladık, politika yapıyorsunuz, seçmen psikolojisini yönetiyorsunuz! Anladık, sendikal beceriksizliğinizi perdeleme derdindesiniz! Ancak, 2 yıl sonra alınacak toplam zam oranını sanki 2022 Ocak zammı gibi sunmak(?) YUH!” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise tepkisini şöyle ifade etti “6. Dönem toplu sözleşmede yapılan kümülatif zamların yeni bir zam olarak gösterilmesi doğru değildir” dedi.

Ağbaba “Kamu emekçisinin hissettiği yüzde 50’leri aşan gerçek enflasyona dair bir zam yapılması gerektiğini belirten Ağbaba, “İktidar hangi enflasyon oranına emekçiyi ezdirmeyeceğini şeffaf şekilde açıklamalıdır. Söz konusu ek düzenleme tek bir sendika ile imzalamak milyonlarca kamu emekçisini saf dışı bırakmaktır” dedi.

Yapılan hesaplamalarda maaşların gelecek zamlarla birlikte artacağı oranlar grafiklerle anlatıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL