Siyaset

Aydın Sezgin: “Aydın-Denizli Otoyolu için ne kadar tarım arazisi yok edilecek?”

Aydın Sezgin: “Aydın-Denizli Otoyolu için ne kadar tarım arazisi yok edilecek?”

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, ihalesi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Aydın-Denizli Otoyolu projesi kapsamında Büyük Menderes Havzası’nda kaç dönüm meyve ve tarım arazisinin kamulaştırılacağını Meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede Aydın Sezgin, proje kapsamında 140 kilometre otoyol, 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğunda yol inşa edileceğini belirterek, toplam kaç dönüm tarım arazisinin kamulaştırılacağının kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

“Büyük Menderes ekosistemi nasıl etkilenecek?”

Aydın’da faaliyet gösteren çeşitli kurum ve STK’ların açıklamalarına göre, Aydın-Denizli otoyolu için 25 bin dönüm meyve bahçesi ve tarım arazisinin yok edileceğinin belirtildiğini ifade eden Sezgin, proje nedeniyle Büyük Menderes Havzası’nda ekosistemin nasıl etkileneceğine ilişkin ne tür çalışmalar yapıldığının açıklanmasını istedi.

İYİ Partili Sezgin ayrıca önergesinde, otoyolun tarım ve çevre üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerini bertaraf etmeye yönelik ne gibi tedbirler alındığının da kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL