Siyaset

CHP Nazilli’de Çatlak Büyüyor!

CHP Nazilli’de Çatlak Büyüyor!

CHP Nazilli ilçe teşkilatı içerisinde belediye başkan yardımcılığı için adeta iç savaşa dönen mesele, geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında patlak verdi.

Mevcut belediye başkan yardımcısı Mert Öreroğlu’nu alalen istemediğini belirten CHP Nazilli ilçe başkanı Serkan Sevim, kulis toplantısı yaptığı bir kaç ismi koltuğa layık gördüğünü yaptığı yönetim kurulu toplantısında açıkça gün yüzüne çıkardı.

“İNİSİYATİF BEN DE”
CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, parti içerisindeki tutumuyla adeta diktatörlüğe soyunarak, yönetim kurulu toplantısında başkan yardımcısı Mert Öreroğlu’nu istemediğini belirterek, “Öreroğlu’nun Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile aramızı zedeliyor, bu konuda kesinlikle onu istemiyorum, inisiyatif ben de, ben istersem gider, yerine başka biri olmalı” sözlerini kullandığı bilgisine ulaşıldı.

“KURALSIZ OYLAMA”
Parti yönetim kurulu üyelerinden edinilen bilgiye göre, başkan Sevim’in Mert Öreroğlu’nun yerine başka bir başkan yardımcısı gelip gelmeyeceği yönünde yaptığı oylamada 17 üyenin katılım göstererek kalması ve çekimser oyların çoğunlukta olmasına rağmen ‘Öreroğlu kaybetti’ demesi üyeler arasında Serkan başkanın alternatif bir isim vermemesiyle birlikte kafasına göre karar verdiği kanısı oluşturdu.

CHP’DE  İSTİFALAR GELEBİLİR

Başkan Sevim’in oylama sırasında alternatif bir aday göstermemesi ve ortada bir aday olmadığı halde Mert Öreroğlu’nun kalıp kalmaması konusunda yönetim kuruluna oylama sunması, yönetim kurulunda bulunan bazı üyeler tarafından sert tepki aldı. Alınan kulis bilgisine göre, başkan Sevim’in bu dik başlı ve tek adamcı tutumu sonucunda bazı yönetim kurulu üyelerinin gerekirse istifa edeceği bilgisine ulaşıldı.

VEFASIZ BAŞKAN SERKAN SEVİM
İddiaya göre, İYİ Parti kurulma aşamasındayken Ümit Özdağ’ın ekibinde kurucular kurulu üyesi olarak yer almak için başvuruda bulunup ancak başvurusu kabul olmayan Serkan Sevim, 2018’de Mert Öreroğlu’nun desteği ve teşfiği ile CHP’ye üye olup, Parti eğitmeni olarak göreve başlayan Sevim, daha sonra mevcut Ali Deveci Yönetiminin genel merkezce görevden alınmasının ardından Ali Çankır’ın ataması ile ilçe başkanı olması ve daha sonra kongrede tek aday gösterilip seçilmesine rağmen son zamanlarda gerçekleştirdiği vefasız ve diktatör davranışlarla CHP Nazilli içerisinde vefasız başkan olarak anılmaya başladı.

Umut ALDİ / Nazilli ANLIK Haber

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL