Siyaset

CHP’de 350 Kişi İstifa Etti!

CHP’de 350 Kişi İstifa Etti!

Aralarında Yalova Milletvekili Özcan Özel’in de bulunduğu 3 milletvekilinin CHP’den istifa etmesinin ardından Yalova’da bir grup partili istifa etti. CHP Yalova İl Başkanlığı önünde bir açıklama yapan önceki dönem Yalova CHP İl sekreteri Kamil Ozman, şu ana kadar 350 kişinin partiden istifa ettiğini söyledi. İstifacılar arasında Muharrem İnce’nin kardeşi Hüseyin İnce de bulunuyor.

CHP Yalova İl Başkanlığı’nda 350 üye istifa etti. İstifa gerekçesi olarak partinin, ulusalcı tabanını kaybetmesi, terörle arasına mesafe koyamaması, Atatürk’e bakış açısının değişmesi gösterildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Muharrem İnce istifaları yaşanıyor. Partinin Yalova teşkilatındaki 350 kişi istifasını açıkladı. İstifa gerekçesi, Atatürkçü çizgiden uzaklaşılması, HDP ile yakınlaşılması olarak gösterildi.

İstifasını açıklayan isimler topluca Muharrem İnce’nin kuracağı Memleket Partisi’ne katılacağını da bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’liler şu ifadeleri kullandı:

“Birçok defa rahatsızlıklarımızı belirtmemize rağmen genel merkezin bize kulak vermediğini gördük. Sayın Muharrem İnce tarafından kurulan Memleket Hareketi meşalesini yakmak üzere toplandık. CHP’den toplu olarak istifa ediyoruz. Burada bulunmayan yüzlerce üyenin e-devlet üzerinden istifaya başladığını duyururuz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL