Siyaset

Fatih Atay CHP’den istifa etti!

Fatih Atay CHP’den istifa etti!

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yaptığı basın açıklamasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile anlaşmazlıklarından dolayı partisinden istifa ettiğini ve  bağımsız belediye başkanı olarak görevine devam edeceğini kaydetti.

Nevzat Biçer Parkı’ndaki basın toplantısı düzenleyen Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Toplantıya belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve partililer katıldı. Basın mensuplarına açıklama yaparak istifasını sunan Atay, “4 buçuk yıllık belediye başkanlığı döneminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kez ilk kez başkan seçildikten sonra Aydın’a geldi. Kılıçdaroğlu bu ziyaretinden sonra 3 kez daha Efeler’e geldi ancak bu 3 kezde de Aydın İl Başkanlığı’na, Efeler Belediye Başkanlığı’na uğramadı. 3 kez geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. Kılıçdaroğlu’na üzüldük.” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Özlem Çerçioğlu’nu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklamasını sert bir dille eleştiren Atay,  “30 Ağustos’taki gelişinde 81 il belediye başkan adayını açıklamazken bir anda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Özlem Çerçioğlu’nu açıkladı. Adayların belirlenme süreci PM’ye ait Kılıçdaroğlu. Rakibi de yokken bu ne telaş. Yetkisiz olarak açıklama gereği duydunuz? Ekrem İmamolu’nu, Mansur Yavaş’ı, Zeydan Karalar’ı açıklamadınız da Aydın’ın ne özelliği var? Bütün Türkiye şok yaşadı. Bir anda Özlem Çerçioğlu açıklandı. Ama Efeler’deki CHP’liler hiç merak etmedi. Çünkü nedenini biliyordu” ifadelerini kullandı.

Atay konuşmasına şöyle devam etti, “Belediye olarak yaptığımız tüm törenlerimize CHP’nin il başkanı, milletvekilleri ne de ilçe başkanları katılamıyorlar. İYİ Parti, Gelecek, DEVA, MHP, Saadet Partisi’nin il ve ilçe başkanları geliyor. Özlem Çerçioğlu’ndan korkmadan gelen partilerimiz. Hepsine teşekkür ediyorum. Ben geçenlerde partide ev sahibiyim dedim. Ne yalan söyleyeyim yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor. Aydın’da CHP yoktur Özlem Çerçioğlu partisi vardır. Bu yüzden partimden istifa ediyorum. Görevimi bağımsız belediye başkanı olarak sürdüreceğim.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL