Ekonomi Güncel

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

Geçtiğimiz hafta ABD’de banka iflasları para ve emtia piyasalarında fiyatlamaları etkiledi. Peş peşe 3 bankanın iflas etmesi ve ABD’nin en büyük 16. bankası konumunda olan Silikon Vadisi Bankası’nın batması sonrası piyasalarda endişeler tırmanışa geçti

Geçtiğimiz haftanın en önemli gelişmesi ise İsviçre merkezli dev banka Credit Suisse’nin zor duruma düşmesiydi.

Bu gelişmeler sonrasında İsviçre Merkez Bankası’nın, Credit Suisse’ye 50 milyar İsviçre frangı likidite sağlayacağını açıklamasının ardından piyasalar bir nebze de olsa rahatlamıştı.

YATIRIMCILAR ALTINA HÜCUM ETTİ

Küresel finans sektöründe görülen endişeler ise yatırımcıları güvenli liman altına yöneltti. Geçtiğimiz hafta cuma günü ons altın 1989 doları görerek 11 ayın en yüksek seviyesini test etti. Haftalık bazda ons altın yatırımcısına yüzde 6.4 oranında kazandırdı.
Yeni haftada ons altın rekor kırmaya devam ediyor. Güne 1987 dolardan başlayan ons altın 2009 dolara kadar yükselerek yılın en yüksek seviyesini gördü. Ons altında gün içerisinde en düşük 1968 dolar seviyesi test edildi.

İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, şunları söyledi:

“22 Mart’ta Amerika Merkez Bankası FED’in faiz kararı açıklanacak, muhtemelen 25 baz puanlık bir faiz arttırımıyla tekrar yoluna devam eden bir FED var.

Ancak 50 baz puanlık bir beklenti vardı, bu bankacılık kriziyle alakalı haber akışları FED’i biraz daha frenlemesine neden olduğunu tahmin ediyorum.

O yüzden 50 baz puan değil de 25 baz puanlık bir faiz arttırımı gündeme gelebilir. Önemli olan Amerika Merkez Bankası hazirandan sonra biraz daha kenara çekilebilir.

Bu faiz arttırımlarını geciktirebilir ve 2024 yılının ilk çeyreğiyle alakalı tekrar faiz indirimlerine gideceği beklentisi var. Bu da altın fiyatlarının önünü açacak faktörler arasında.”

İslam Memiş, bu değerlendirmesinin ardından gram altındaki dikkat çeken hareketliliği yorumladı, sonunda o cümleyi kurdu.

İslam Memiş, gram altında yaşanan yükselişlere dair Twitter hesabından yeni bir değerlendirme yaptı.

Memiş, “Gram altın serbest piyasalarda 1.200 lirayı gördü. Yani, artık altın yükseliş trendine girdi diyebilirim. Yeni rekorlar kapıda” DEDİ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL