Güncel Sağlık Yerel

İlk anjiyoyu şehit annesi oldu

İlk anjiyoyu şehit annesi oldu

NAZLI ALTINAYAR – Nazilli Devlet Hastanesi, bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Yaklaşık 18 milyon TL’ye mal olan ve Uğur Şirketler Grubu’nun bağışlarıyla açılan Nazilli Devlet Hastanesi’ndeki anjiyo merkezinde ilk kalp ameliyatı gerçekleşti.
55 yaşındaki şehit annesi Müşerref Tosun, hastanede ilk operasyonu geçiren hasta oldu. Uzman Doktor Mustafa Kurşun önderliğinde, Hidayet Mammacıoğlu, Burak yüksel, Cansu Acar, Hamza Kalkancı, Muhammet İçöz’den oluşan ekip, kalp ameliyatını gerçekleştirdi.

“İLK OPERASYONUMUZ”
Nazilli Devlet Hastanesi’nde ilk kez bir hastaya stent takıldığını vurgulayan Uzman Doktor Mustafa Kurşun, “Hastamız daha önce kalp kriziyle gelmişti. Aydın Devlet Hastanesi’nde kalp damarını açmıştık. Bugün de kalbin sağ tarafındaki diğer damarını açtık. Güzel ve başarılı bir işlemdi. Buradaki ilk stent takılan hasta oldu. Yarın taburcu etmeyi planlıyoruz. Daha önce bir tanısal anjiyo yapılmış ama damar açma işleminin yapıldığı ilk hasta” dedi.

“NAZİLLİ İÇİN TARİHİ GÜN”
Anjiyo işleminin devamını getirmek istediklerinin altını çizen Başhekim Necati Akkaya, “Bizim için tarihi bir gün. Sağlık Bakanlığımıza ve bu bağışı sağlayan destekçimize çok teşekkür ederiz. Bu girişimlerimizi devam ettireceğiz. Bizim için çok heyecan verici. Hastalarımıza umut olmak, bizim adımıza çok değerli” ifadelerine yer verdi.
Başarılı geçen operasyonun ardından serviste gözetim altında tutulan şehit annesi Müşerref Tosun, ameliyatın iyi geçtiğini belirterek, “Aydın Tepecik’te oturuyorum.. Ameliyatım yaklaşık 1 saat sürdü. Hafif bir acı hissettim zor değildi. Daha önce Aydın’da olmuştum. Acil olarak girdim. Ben memnunum inşallah diğer hastalar da memnun olurlar” diyerek düşüncelerini paylaştı.
Müşerref Tosun’un oğlu Mehmet Ali Tosun’un vatani görevini yaparken 2010 yılında Hakkari Şemdinli’de teröristlerle girdiği bir çatışmada şehit olduğu öğrenildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL