Siyaset Yerel

Nazilli’ye bakanlık kararı

Nazilli’ye bakanlık kararı

NAZLI ALTINAYAR – Nazilli kültürel miraslarıyla son dönemlerde dikkatlari üzerine çekmeye devam ediyor. Son olarak ilçesinin çok önemli kültürel miraslarından biri olan ve yıllardır turizme kazandırılmayı bekleyen Esenköy Mahallesi’ndeki Arpaz Beyler Konağı için önemli bir adım atıldı. Konağın resterasyon işlemleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay geldi.

MÜJDEYİ MİLLETVEKİLİ YAVUZ VERDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen kararı AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, sosyal medya hesabından duyurdu. Metin Yavuz, yoğun görüşmeler ve istişareler sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

Konağın bölge turizmine farklı bir destinasyon sunacağına ifade eden AK Partili Metin Yavuz, “17. yüzyılda, Akçay’a kadar uzanan ekili arazinin sahipleri Arpaz Beyliği tarafından savunma, gözetleme ve korunma amacıyla yapılan “Arpaz Beyler Konağı” Arpaz Kalesi, Arpaz Kulesi olarak da bilinmektedir, Anadolu’da örneğine az rastlanan değerli bir yapıdır. Aydın’ımızın dört bir yanında yüzyıllardır varlıklarını devam ettiren kültürel ve tarihi miraslarımızı korumaya ve geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Ülkemize, milletimize, Nazilli’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL