Yerel

BAYTOK MAHKEMEDE HER ŞEYİ ANLATTI

BAYTOK MAHKEMEDE HER ŞEYİ ANLATTI

NAZLI ALTINAYAR (ÖZEL HABER) – Nazilli’de geçtiğimiz yıl oğlu Mustafa Baytok tarafından darp edilmiş olarak ölü bulunan Ayşe Baytok’un davasının birincisi bugün Nazilli Adliyesi’nde 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevin’nde tutuklu bulunan sanık Mustafa Baytok hakim karşısına çıktı. Duruşmada Mustafa Baytok’un annesini öldürdüklerini iddia ettiği J.K. ve E.Ç. de hazır bulundu. İzmir’de yaşayan kardeşi Y.B., tanık olarak SEGBİS yöntemiyle mahkemeye katıldı. Ayrıca Baytok ailesinin komşularının da ifadeleri alındı.

“BIÇAK SIRTINA SAPLANDI”
Cinayet zanlısı, mahkemede yaşanan olayı anlattı. Alkol aldığı için annesiyle sık sık tartıştığını söyleyen Mustafa Baytok, ifadesinde “13 Eylül’de eve geldiğimde mutfakta tartıştık. Elindeki tabağı bana doğru fırlattı tabak sol gözümün üstüne geldi. Yere düştü kırıldı. Bende kırık parçayı yerden alıp duvara fırlattım. Devamında büyük bir bıçak aldı. Hatırladığım kadarıyla sol kolunu kesti, ben de zarar vermesin kendine diye mücadele verdim. Elinden bıçağı aldım. Ancak sol kolundan ittirdim. Annemin elindeki bıçak, sol koltuk altından sırt kısmına doğru değdi. Sonrasında yere kan damlayınca yaralandığını anladım. Ben elinde bıçak olduğunu fark etmedim. Annem başka bir bıçak aldı bu bıçak önceki bıçağa göre küçüktü. Onu da kendine batırmaya çalışıyordu. Annem kendisini yere bıraktı. Annem genelde elim ayağım titriyor numarası yapıp kendini yere bırakırdı. Ben yine öyle zannettim” dedi.

“OLAYA POLİS KARIŞIR DELİL KARARTMA OLUR DİYE SALONDAKİ KANLARI SİLMEDİM”
Baytok, savunmasında mutfaktaki kavganın ardından annesini yatak odasına doğru götürme istediğini ve bu sırada kalkıp yürümeye başladığını belirterek, “Koridoru geçtik yatak odasında yatağın üzerine oturdu. Sırtına havlu ile tampon yaptım. Baş örtüsüyle de bileğini sardım. Amacım kanamayı durdurmaktı. Sonra anneme bir şeye ihtiyacın var mı dedim. Yok dedi. Ben alkolün etkisinden çıktığını düşündüm. Çünkü sinirli değildi. Bana git dedi. Ben de koridordaki kanları evdeki viladayla sildim. Ancak salonu silmedim. Hastaneye gideriz olayın içine polis karışır delil karartma olur diye o salonu silmedim Ben içeri geçip anlıma kanamadan dolayı peçete koydum yattım” ifadelerini kullandı.

“YATAĞA KALDIRIP KALP MASAJI YAPTIM”
Annesinin yaşanan kavgadan çok sonra öldüğünü dile getiren sanık Mustafa Baytok, “Öğle saatlerinde annem yatak odasından bana seslendi. Su istedi. Su getirdim. İkinci bardağı yanına koydum sonra bir daha gittim. Akşam 17:00 gibi kalktım. Niye kalkmıyorsun diye anneme sordum. Git başımdan be dedi. Ancak annemin yine gizlice içtiğini anladım. Yatak odasına da alkol sakladığını düşündüm. Sonrasında ben de kendi odama geçip masanın üzerine laptopumu koydum. İçkimi ve sigaramı koydum. Youtube dan kısa videolar izledim. Bir süre sonra yatak odasına gidip anne kalk dedim. Cevap vermedi. Annem hala yerde yatıyordu. Yatağa kaldırıp kalp masajı yaptım ve annemin öldüğünü anladım” diyerek olay anını anlattı.

“ANNEMİ TERK EDİP EVLENEMEDİM BİLE”
Baytok, annesinin ölümünün ardından ilaç içerek yaşamına son vermeyi düşündüğünü ifade etti. Ayşe Baytok’un psikiyatri ilaçlarını içtiğini kaydeden Baytok, “Annemin gözlerini kapattım. Hapların üzerine zehirlenmek için içki de içtim. Amacım intihar etmekti. Kendi odamdaydım, gözlerimi açtığımda yaşadığımı anladım. Tahminimce 1 gün sonra uyandığımı düşünüyorum. Akşam saatleriydi. Annemin hala yatağın üzerinde bıraktığım vaziyette olduğunu gördüm. Kendimi aşağıya atmayı düşündüm. Cesaretlenmek için vodka almaya gittim. Ölmem şarttı. Kendi korkularım yüzünden annemi yaşatmak istiyordum. Annemi terk edip evlenemedim bile ben. Sonrasında vodka almaya aşağıya indim. Bir sürü halüsinasyon gördüm. Eve bile bulamadım. Merdivene oturdum. Kapıyı çaldım kapıyı açan olmadı. Elimde anahtarımda vardı ancak kapıyı açamadım. Yanımda bulunan vodka ve sodayı içtim” dedi.

“ANNEM CEZA ALMASIN DİYE BENİ DÖVDÜLER DEDİM”
Yaşamına son vermek için çatıya çıktığını kaydeden Mustafa Baytok, yapamayınca vazgeçip aşağıya indiğini söyledi. Bu sırada merdivenlerden düşen katil zanlısı, bir pideciye gitti. Buradan ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Baytok, hastanede bile halüsinasyon görmeye devam ettiğini ifade ederek, “Annemin ceza almaması için o günkü ifademde Recepbey İlkokulu civarında 2-3 kişinin beni darp ettiğini polise söyledim. Amacım annemin ceza almaması içindi Gidecek yerim olmadığı için yatışımı yaptılar. Hastane sürecinde dahi halüsinasyon görüyordum. Bahçede özel harekat polislerinin tatbikat yaptığını gördüm. Sonrasında polis beni hastaneye gelip annemin öldüğünü söyleyip beni aldı. Karakolda dahi olmayan şeyleri yaşanıyor gibi görüyordum. O esnada ifade veriyordum. Bana kimse iyi değilsin demedi ve o şekilde ifade verdim” diye konuştu. Şüpheli, yaşananları anlatırken göz yaşlarına boğuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL