Yerel

NAZİLLİ’DE SAHTE SAVCI YAKAYI ELE VERDİ

NAZİLLİ’DE SAHTE SAVCI YAKAYI ELE VERDİ

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sahte kimlikle kendisini savcı olarak tanıtan T.A. (42), son işinde yakayı ele verdi. Sahte Savcı, yaklaşık 4 ay önce Nazilli Sanayi Sitesi’nde çalışan M.K’nın işyerine müşteri olarak gelerek kendisini başsavcı olarak tanıtıp isminin Oktay Bülent Çamlı olduğunu söyledi. M.K. ile yakın ilişki kuran sahte savcı T.A., verdiği İBAN numarasına para atmasını istedi. Olayın 3. kez tekrarlanmasının ardından bir bayana ait olduğunu söylediği İBAN numarasında yazılı ismin erkeğe ait olduğunu fark eden M.K durumdan şüphelenerek karakola gitti. Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı.

KİMLİĞİ SAHTE

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri savcılığın talimatı üzerine harekete geçti. Polisin operasyonu sonucu T.A. aracıyla seyir halindeyken durdurulup gözaltına alındı. T.A.’nın üzerinde ve aracında, Nazilli’de bulunan 2 ikamet ve Denizli’de kullandığı evde yapılan aramalarda 1 adet sahte savcı kimliği ve kokartı, başka şahıslara ait 2 adet kimlik sahte savcı kimliğinde kullanılan vesikalık fotoğraflar, 2 adet kaşe, 1 adet kurusıkı tabanca ile çeşitli evraklar ele geçirildi.

HAYATINI KARARTTI

Öte yandan, T.A’nın bir hemşireyi de savcı kimliğiyle kandırarak ilişki kurduğu ve bu ilişkisinden bir de çocuk dünyaya geldiği öğrenildi.

PROFESYONEL DOLANDIRICI

Emniyetteki işlemlerinin ardında şüpheli savcılığa sevk edildi. Yapılan incelemelerde T.A.’nın 5 adet dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan suçlarından olmak üzere toplam 8 adet suç kaydı olduğu tespit edildi. Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen T.A., nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL