Yerel

Nazilli’de yürek yakan orman yangınında sabotaj iddiası

Nazilli’de yürek yakan orman yangınında sabotaj iddiası

NAZLI ALTINAYAR- Nazilli’de dün akşam saatlerinde Esenköy Mahallesi Kırcaklı mevkiisinde çıkan orman yangını ekiplerin başarılı çalışması sonucu söndürüldü.

Yaklaşık 30 hektar ormanlık alanın kül olduğu yangınla ilgili sabotaj iddiası gündeme geldi. Bölgedeki çalışmaları havadan takip eden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yangının insan eliyle çıkarılmış olabileceği üzerinde durduklarını söyledi.

“İNSAN ELİYLE ÇIKMIŞ BİR YANGIN OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”
Orman Genel Müdürü Karacabey ormanlık alanlara giriş yasağını hatırlatarak, “Yangının başladığı yer yol kenarı ya da yerleşim yeri değil fakat insan eliyle çıkarılmış bir yangın olarak değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımıza sürekli çağrıda bulunuyoruz. En ufak bir ihmal, sıcaklığın da yüksek olmasıyla birlikte orman yangınına sebebiyet veriyor. Valiliğimiz bundan dolayı ormanlara girişleri yasakladı. Ufak bir dikkatsizliği ve ihmalin nelere sebebiyet vereceğini unutmamalarını ve hassasiyet göstermelerini istirham ediyoruz. Bir kibrit çöpüyle binlerce ağacı kaybediyoruz. Yangına sebebiyet verecek davranışlardan kaçınmalarını istiyoruz. İnşallah bu Aydın için de Türkiye için de son yangın olur” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL