Yerel

Nazilli’de yangın kısmen kontrol altına alındı

Nazilli’de yangın kısmen kontrol altına alındı

NAZLI ALTINAYAR – Nazilli’de akşam saatlerinde başlayan yangın hala daha devam ediyor. Alınan bilgiye göre, yangın Nazilli’ye bağlı kırsal Kırcaklı Mahallesi Karıncalıdağ mevkiinde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın  etkisi ile hızla büyüdü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi.

Kısa sürede bölgeye gelen ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışma gerçekleştirirken, bölge haklı tarafından alevlerin de tarım arazilerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Yangına karadan ve havadan müdahale gerçekleştirilirken, bölgedeki vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Çıkan orman yangınına Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 7 helikopter, çok sayıda arazöz ve dozer ile müdahale ediliyor.

Ayrıca Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ile Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın yangın bölgesinde bulunduğu öğrenildi. Kısmen kontrol altına alınan yangın için kriz masası oluşturulduğu bilgisine ulaşıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL