Yerel

İYİ Partili Sezgin’in belediyeler için ek bütçe talebine Bakan Nebati’den olumsuz yanıt

İYİ Partili Sezgin’in belediyeler için ek bütçe talebine Bakan Nebati’den olumsuz yanıt

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen Ek Bütçe görüşmelerinde söz alarak, yerel yönetimlerin bütçeden alacağı payın, parti istisnası yapılmaksızın artırılması çağrısında bulundu.

Belediyelerin sayısı göz önünde bulundurulduğunda, ek bütçeden tahsis edilen ödeneğin yeterli olmayacağını belirten Sezgin, Aydın’daki belediyeleri örnek göstererek, özellikle personel ücretlerindeki artışlar ve yatırım projeleri göz önünde bulundurulduğunda belediyelerin enflasyon karşısında zorluk yaşadığını vurguladı.

İYİ Partili Sezgin, belediyelere ek bütçeden çok yetersiz bir meblağ aktarılmasının öngörüldüğünü hatırlatarak, giderlerini karşılayabilmeleri için belediyelerin bütçeden daha adil bir şekilde faydalanabilmelerine yönelik düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Bakan Nebati, Sezgin’e yanıtında küçük belediyelere ek bütçe talebini görmezden geldi

“Bu meblağın olabildiğince adil bir şekilde bölüştürülmesi, dağıtılması icap etmektedir. Bu ne şekilde temin edilecektir? Bunu çok önemsiyoruz ve özellikle nispeten küçük belediyelerimiz açısından çok büyük bir sorun teşkil ettiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuşan Aydın Sezgin, belediyelerin ekonomik krizden kaynaklanan ihtiyaçlarına cevap verebilecek formüller geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in sorusuna verdiği yanıtta, “Ek Bütçe Kanunu’yla mahalli idarelere ilave olarak aktarılacak pay tutarı, anılan Kanun’da belirlenen oran ve ölçüler dâhilinde ilgili mahalli idarelere gönderilecektir” ifadelerini kullandı. Nebati, özellikle orta boy ve küçük belediyelerin bütçelerinin iyileştirilmesi yönündeki talebi yanıtsız bıraktı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL