Yerel

NAMDER Başkanı Erdemci : “Maliyet hesabı doğru yapılmalı”

NAMDER Başkanı Erdemci : “Maliyet hesabı doğru yapılmalı”

NAZLI ALTINAYAR-Nazilli’de konut fiyatlarındaki artışı fırsat bilen bazı müteahhitler krizi fırsata çevirmek için olmadık yönteme başvurmuştu. Müteahhitlerin boş arsa üzerine yapılacak konutlar için vatandaşlarla belli fiyata anlaştığı, daha sonra yükselen maliyetleri bahane ederek ekstra para istediği öğrenilmişti.
Nazilli Müteahhitler Derneği’ne (NAMDER), son 1 haftada konuyla ilgili 33 şikayet geldi. Şikayete konu olan müteahhitlerden 3’ünün NAMDER üyesi olduğu belirtildi.

“MALİYET HESABI DOĞRU YAPILMALI”
NAMDER Başkanı Remzi Erdemci, artan şikayetler üzerine açıklama yaptı. Müteahhitlerin işe başlarken maliyet analizini iyi yapmaları gerektiğini belirten NAMDER, “Nazilli Müteahhitler Derneği içerisinde barındırmış olduğu tüm müteahhit arkadaşlar piyasada iş yapan seçkin kişilerden oluşmaktadır. Ülkemizde ve dünyada şu an için malzeme fiyatlarında artış gözükmektedir. Yaptığımız işin gereği bu işe başlarken maliyet hesabını, analizi doğru şekilde yapmamız gerekmektedir ve daire satışını ona göre yapmamız gerekiyor” dedi.

“HİÇBİR MÜŞTERİNİN MAĞDUR OLMASINDAN YANA DEĞİLİZ”
Anlaşmanın ardından yeniden para istenilmesinin yasal olmadığını vurgulayan Erdemci, “Sen inşaata başlarken maliyetini ortaya koyacaksın ve belli bir sermaye ile bu işe başlayıp işin devamını getireceksin. Hiçbir şekilde müşteriyle anlaşılan fiyat üzerinden yeni bir fiyat ortaya konulması yasal ve doğru değildir. Biz kesinlikle bunu etik olarak bulmuyoruz ve kesinlikle hiçbir müşterinin bu konuda mağdur olmasından yana değiliz” şeklinde konuştu.

“BİZİM İÇİMİZDE DE OLSA GEREĞİNİ YAPARIZ”
Erdemci sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bizim içimizde dahi olsa bu eylemi gerçekleştiren müteahhit arkadaş onun için bile kendi derneğimizin tüzüğü gereği disiplin kuruluna sevk ederiz. Yaptığı ticaret eğer ahlak dışı ise gerekirse derneğimizle ilişkisini keseriz. Buradan tüm Nazillili hemşehrilerime sesleniyorum. Eğer sizden ekstra bir para istemekte ise hakkınızı yasal yollarla arayınız ve yasal yollar sizin yanınızdadır. Bizim de bilirkişi olarak yanınızda olacağımızdan emin olmalısınız ve davanıza müdahil olabiliriz. Elimizden geleni yaparız. Hiç kimsenin böyle bir talepte bulunmaya hakkı yoktur. Ben ve arkadaşlarım sonuna kadar ahlaklı, dürüst ve disiplinli ticaretten yanayız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL