Yerel

Nazilli Devlet Hastanesi 7 bölge için hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor

Nazilli Devlet Hastanesi 7 bölge için hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor

NAZLI ALTINAYAR-Nazilli Devlet Hastanesi (NDH) Başhekimi Engin Tetik ve Başhekim Yardımcısı Necati Akkaya, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ne (NGC) hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik ve Başhekim Yardımcısı Necati Akkaya basın mensuplarıyla bir araya gelerek hastanede yapılan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği ilk günden bugüne kadar İl’in en donanımlı ve en iyi hizmet veren hastanesi olmayı hedeflediklerini söyleyen Başhekim Tetik,” Sürekli sahada olmaya çalışarak vatandaşların dertlerine deva olmaya çalışıyoruz” dedi.

‘İLİN 3’TE 1’LİK HAVZASINA HİZMET VEREN BİR HASTANEYİZ’
Cemiyet binasını gezen ve çok beğenen Başhekim Tetik, basın mensuplarına kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Pandemi sürecini en hafif şekilde geçirmeye çalıştıklarını açıklayan Tetik,” Öncelikle cemiyet binanız hayırlı uğurlu olsun. Sizlerle bir arada olmaktan gerçekten çok memnunuz. Pandemi gerçekten tüm şiddeti ile değil azalarak da olsa devam ediyor. Şu an aktifte sağlık çalışanlarımızdan covid nedeniyle evlerde tedavisi devam eden arkadaşlarımız var. Keza servis ve yoğun bakım hizmetimizde covid nedeniyle, o ilk aşısız dönemdeki kadar olmasa da aşı ile beraber 3 servisimiz covid hastalarına hizmet veriyor. Nazilli Devlet Hastanesi olarak sadece Nazilli değil çevredeki ilçelerimize de hizmet veren, neredeyse ilin üçte birlik havzasına ikinci basamak hizmet veren bir hastaneyiz” dedi.

’20 YATAKLI YOĞUN BAKIM PROJESİ ÇİZDİK’
Göreve 2020 yılının Temmuz ayında gelir gelmez hedefleri doğrultusunda yapacak oldukları çalışmaların alt yapılarını planlamaya başladıklarını söyleyen Tetik,” Bu yolculuğa başlarken hedeflerimizi belirledik. Hastane alt yapıyı çalıştık. Önceliğimiz yoğun bakım yatak seviyesini ve yatak sayılarını artırmak oldu. İkincisi anjiyo kurmaktı. Bunun alt kırımında da hastanenin diğer ihtiyaçlarını gidermek, uzman hekim sayısını artırmak vardı. Zaten 2013 yılında yapılmış ilin en temiz, en düzenli, en donanımlı hastanesini çok daha iyi noktaya getirmek için göreve geldik. Hızlıca bu kültürde öncelikle müdürlüğümüz ve bakanlığımızla çalışmalar yaptık. Daha sonrada mali kalemler açısından bağış kültüründe “neler yapabiliriz?” noktasında sahaya çıktık.20 yataklı bir yoğun bakım projesi çizdik. Sonrasında burası için bağış kültürüyle birkaç ziyaretimiz oldu. İlk olarak temasımız Kırlıoğlu İncir ile başladı. Kırlıoğlu incir bize hem mekânsal yapıda hem de gaz sistemi dediğimiz yapıda destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ANJİYO MERKEZİ MADDİ VE MANEVİ OLARAK GÜÇLÜ BİR PROJE’
Bağış kültürü ile Nazilli’nin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Anjiyo Merkezi’nin yaza kadar hazır olacağı müjdesini veren Başhekim Tetik,” 20 yataklı yoğun bakımımızı düzey 2 dediğimiz çok daha efektif, çok daha komplike hastaları takip etmesi bakımından biraz daha yatırım yapmamız gerekti. Bu yoğun panel sistemi havalandırma sisteminin maliyeti yaklaşık 2 milyon TL ‘ye kadar gidebiliyordu. Bunun için Uğur Soğutma A.Ş.’ye görüşmeler yaptık. Özellikle AK Parti Aydın Milletvekilimiz Bekir Kuvvet Erim,AK Parti İlçe Başkanımız Mustafa Abak ve İl sağlık Müdürümüz Osman Açıkgöz destekleri oldu. Biz ilk görüşmemizde olumlu yanıt aldık ve 20 yataklı yoğun bakım ünitemizin projesini tamamlamak yaklaşık 8. Ayımızda bize nasip oldu. Tabi bu 8 aylık süreçte bizim en büyük hayalimiz Anjio merkezi idi. İlk geldiğimiz günden itibaren Müdürlüğümüz ve bakanlığımız ile alt yapı çalışmalarına başladık. Aydın merkezde biliyorsunuz 3 tane anjiyo merkezi var. Bu üç merkezin olması işin açıkçası bizim önümüze tatlı bir engeldi. Çünkü ilin havzasını karşılayabilecek potansiyeli vardı. Ama biz Nazilli’ye bir Anjiyo merkezinin yakışacağına inandık. Bununla ilgili inancımızı hem ilgili Müdürlüğümüze hem de sivil topluma anlatabildik. Uğur Soğutma A.Ş. Yoğun bakımın anjiyo merkeziyle ilgili bizden ayrıntılı çalışma istedi. Bununda tamamının bize bağış olarak dönmesi bize nasip oldu. Projede yüzde 60’lara geldik. Ama 1 Milyon Eura’nın üzerinde yaklaşık 20 Milyon perdesinde bir bağıştan bahsediyoruz. Hakikaten çok güçlü bir bağış. Bu bağışın sadece maddi bir değeri yok. Manevi olarak da çok güçlü. Artık Nazilli’de hastanemize kalp krizi ile gelen hiçbir hasta sevk zincirini yaşamayacak. Bir üst katta hayalimiz inşallah Nisan ayı içerisinde diyorum ama bununla ilgili bir tarih vermemiz zor. İnşallah bahar sonrası yaza bir anjiyo merkeziyle ilçemizi buluşturacağız. Bu bizim için çok büyük mutluluk kaynağı. Kalp krizi nedeniyle gelen hastasını kaybeden vatandaşlarımız olabilir. Vatandaşlar akıllarında artık; “acaba hastama anjiyo yapılsaydı yaşar mıydı?” şüphesinden kurtulmuş olacaklar. Manevi olarak çok huzurlu olacağız” şeklinde konuştu.

‘ŞUBAT AYINDA 70 BİNE YAKIN HASTA GÖRÜMÜŞÜZ’
Sadece projelerinin bu kadarla sınırlı kalmadığı ı bağış mekanizmasıyla 130 kalem tıbbi cihaz desteği geldiğinin de altını çizen Tetik,” Bağışlar mekanizmasını sizlerin desteği ile yaptığımız işleri duyurmamızın sonucunda yaklaşık 130 kaleme varan tıbbı cihaz desteği aldık. Yine yaklaşık 30 kaleme yakında ek duvar, tadilat bağışları aldık. Bununla birlikte yeni çalışma alanları açtık. Şöyle bir algıyı var ona da açıklık getirmek istiyorum. Özellikle randevu harici hiç bakılamama gibi duyumlar alıyoruz. Bizim önümüzde rakamlar var, bu rakamlara göre Şubat ayında yaklaşık 70 bine yakın hasta görmüşüz. Bunların 14 bini MRS ile gelmiş.20 bine yakını acile, yaklaşık 35 bin kişiyi de biz ayaktan karşılamışız. Bizim içimizde şöyle bir huzurumuz var acilimiz yoğun bakımlarımız ve ameliyathanelerimizle Nazilli Devlet Hastanemizde yapılacak hiçbir hastamızın müdahalesi gecikmeden yapılıyor. Bunu bazen acil ayağı ile yapıyoruz bazen poliklinikten yapıyoruz. Bir hastanın gerçekten hakkedişi varsa Nazilli ve çevresindeki tüm ilçelerde hastalarımız ilgili tedavilerini alıyorlar” ifadelerine yer verdi.

‘SESSİZ ÇIĞLIKLARA DUYMAK İSTİYORUZ’
Hastanede sahada devamlı çalıştıklarını da açıklayan Tetik, sessiz çığlıkları duymak için projelerde bulunduklarını söyledi. Tetik son olarak,” Bunun dışında çok fazla sahaya yansımayan dokunuşlarımız var. Örnek verecek olursak hastanemizde biz gelmeden önce refakatçı koltuklarıyla ilgili tahta kurusu sıkıntısı vardı ve bununla ilgili imha yolun gidilmişti. Yaklaşık 200’ün üzerinde odamızda maalesef refakatçi koltuğu yoktu. Yine İl Müdürümüzün ve Bakanlığımızın desteği ile 222 odanın tamamını refakatçi koltuğu kazandırdık. Bu odalar ilin en güzel hastane odaları. Nazilli Devlet Hastanesi olarak tek niyetimiz vatandaşlarımıza hastaneden geciktirmeden düzgün tedavilerini almalarını sağlamak. Biz sessiz çığlıkları duymak istiyoruz. Sahamızda Başhekim yardımcılarımız mutlaka poliklinik turları yapıyorlar. Sadece Başhekimliğe gelip derdini anlatanlar değil, sessizce hiçbir şey söylemeden giden vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz. Bunların sessizce gitmeleri bizlerin içini acıtıyor. Bunlarla ilgili projelerimiz var. Sürekli sahada olmaya çalışıyoruz. Dertlere deva olmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de güzel işler yapmak istiyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL