Siyaset

Nazilli Belediyesi’ne gelen elektrik faturası dudak uçuklattı

Nazilli Belediyesi’ne gelen elektrik faturası dudak uçuklattı

NAZLI ALTINAYAR (ÖZEL HABER) – Nazilli Belediyesi’ne gelen elektrik faturası şok etkisi yarattı. Yeni yılla birlikte elektrik ve doğalgaza yapılan büyük zamlar toplumun tüm kesimlerini etkilemeye devam ediyor.

Belediyeye ait hizmet binaları, işletmeler (kafe-restoran), park ve bahçeler, sosyal tesis alanları, şantiye vb. bir çok noktanın elektrik gideri bu ay Nazilli Belediyesi’ne 3 katı şeklinde geldi.

Genel olarak yaklaşık 200-300 bin TL gelen elektrik faturasının bu ay yaklaşık 900 bin TL gelmesi ise hayrete düşürdü.

“DURUMU HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

Konuyla ilgili Nazilli Anlık Gazetesi’ne açıklama yapan Başkan Özcan, “Belediyemize ait hizmet binaları, şantiyeler, tesisler, park ve bahçe aydınlatmaları, mezbaha, sosyal tesis alanları, elektrik giderlerimiz ve genel aydınlatma kesintisi olmak üzere ; belediyemize ait elektrik faturası 2021 Ocak Ayı yaklaşık 300 bin TL, 2022 Ocak Ayı yaklaşık 900 bin TL şeklinde ödeme yapılmıştır. Kış aylarında olmamıza rağmen gelen fatura fiyatları bu şekildeyken yaz aylarında bu rakamlar daha fazla artış gösterecektir. Yerel belediyelerin bu faturaları öderken büyük zorluk çekeceğini düşünüyor, acilen yerel yönetimlere artan faturalar için çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Durumu halkımızın takdirine bırakıyorum. “ şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL