Siyaset

Milletvekili Sezgin : “İncir ve zeytin acilen kuraklık desteği kapsamına alınmalıdır”

Milletvekili Sezgin : “İncir ve zeytin acilen kuraklık desteği kapsamına alınmalıdır”

NAZLI ALTINAYAR-İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, incir ve zeytin üreticilerinin kuraklık nedeniyle yaşadığı mağduriyeti gündeme getirdi. Ürünlerin kuraklık desteği kapsamına alınması ile ilgili çalışma yürüten İYİ Partili Sezgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi hazırladı.

İYİ Partili Sezgin, Aydın’ın incir ve yağlık zeytin üretiminde ülkemizin önde gelen üreticisi konumunda olduğunu belirterek, son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle incir ve zeytin üreticilerinin mağdur olduğunu kaydetti.

Milletvekili Sezgin, “Aydın’da jeotermal enerji santralleri ve madencilik faaliyetleri nedeniyle zaten üretim alanları daralan çiftçilerimizin mağduriyeti, kuraklığın da etkisiyle giderek artmaktadır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin’in Bakan Pakdemirli’ye yönelttiği sorular ise şu şekilde:
1- İncir ve zeytin üreticilerinin yaşadığı kuraklık kaybına rağmen, bu ürünler neden kuraklık desteği kapsamına alınmamıştır?
2- İncir ve zeytin üreticilerine yönelik hangi destekler sağlanmaktadır?
3- 2021 yılında Ülkemizin incir ve zeytin üretimi ne kadar gerçekleşmiştir?
4- 2021 yılında Aydın’da incir ve zeytin üretimi ne kadar gerçekleşmiştir?
5- Aydın’da jeotermal enerji santralleri ve madencilik faaliyetleri nedeniyle incir ve zeytin üretiminde yaşanan sorunların bertaraf edilmesine yönelik olarak Bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL