Güncel

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Nazilli’de anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Nazilli’de anıldı

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenklerin sunulması ile başlayan anma töreni, Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

83. Yıl Anma Töreni’ne Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, daire müdürleri, dernek, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile bayraklar yarıya indirildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek; “Vefatının 83’ncü yıl dönümünde Atamızı saygıyla anıyoruz. O’nu tarih sahnesinde değerli kılan milletine olan inancıdır. Türk milletini sonsuz bir aşkla seven, kısacık yaşamına yüzyılları sığdırarak her türlü zorluğa katlanmıştır. 7 düvele karşı durmuş, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık hikayeleriyle dolu bir savaşın eşsiz lideri olmuştur. 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyacak azmimizin tazelendiği gündür” ifadelerine yer verdi.

Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan törende şiir dinletisi ve ‘Atatürk’ konulu orotoryo gösterisi yapıldı.

İlçe genelinde düzenlenen ‘Atatürk’ konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından takdim edilmesi ile program sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL