Güncel

Kuşadası’nda FETÖ operasyonu

Kuşadası’nda FETÖ operasyonu

Kuşadası’nda sea scooter (su altı scooter) kullanarak Yunanistan’ın Sisam Adası’na geçiş yapan FETÖ/PYD silahlı terör örgütü üyesi 3 kişi Yunan unsurları tarafından Türk karasularına itildi. Yakalanan şahısların su altı scooter yöntemini ilk kez kullandıkları öğrenildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yasadışı yollarla yurtdışına kaçmayı deneyen FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne üye şahısları yakalamak için çalışmalarını sıklaştırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen FETÖ üyesi O.Y., E.G. ve F.K. ile ilgili ihbar alan jandarma ekipleri harekete geçti. Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı’yla gerçekleştirilen ortak operasyonda şahıslar Güzelçamlı Mahallesi’nde yakalandı.
SU ALTINDA İLERLEMİŞLER!
FETÖ’cülerin ifadelerinde Yunanistan’a kaçmak için hangi yöntemi kullandıkları da yer aldı. Şahısların başka bir şehirden sea scooter (su altı scooter) aldıkları deniz altında ilerleyerek Yunanistan’ın Sisam Adası’na gittikleri öğrenildi. FETÖ üyesi 3 şahsın daha sonra Yunan unsurları tarafından Türk karasularına itildikleri belirtildi.
İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden O.Y. ve E.G. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi. F.K. hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL