Güncel

Nazilli’de amatör telsizciler afetlere hazır

Nazilli’de amatör telsizciler afetlere hazır

Nazilli’de amatör telsizciler, yaz boyu yaşanan orman yangını ve doğal afetlerde büyük kahramanlıklar sergiledi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan amatör telsizcileri ziyaret etti.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Nazilli Şubesi yaz boyu yaşanan orman yangınları ve doğal afetlerde gece-gündüz demeden büyük fedakarlık göstererek mücadele etti. Resmi ekiplere destek olmak ve iletişim sağlamak için çalışan amatör telsizciler herkesin takdirini kazandı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, çalışmalarına ara vermeden devam eden TRAC ofisini ziyaret etti. Amatör telsizcilere teşekkür eden Özcan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özcan, Antalya bölgesinde görevli olan TRAC üyeleriyle de telsiz görüşmesi gerçekleştirdi.
Haberleşmenin öneminin afet zamanlarında bir kez daha anlaşıldığının altını çizen Özcan, “GSM şebekelerinin hizmet veremediği yerlerde telsizle haberleşme çok önemli. Arkadaşlarımızla beraber sahada hem telsizle haberleşmenin önemini hem de yardımlaşmanın, gönüllü olmanın önemini bir kez daha gördük. Bizler afetlere karşı hazırlıklı olmak için bundan sonra çağın gerektirdiği şekilde, modern ekipmanlarla ve koordineli şekilde hazırlıklı olacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL