Siyaset

Savaş’tan, AK Parti’ye “faşist ve darbeci” benzetmesinde bulunan Savaş’tan, AK Parti’ye “faşist ve darbeci” benzetmesinde bulunan CHP’li Bülbül’e sert tepki

Savaş’tan, AK Parti’ye “faşist ve darbeci” benzetmesinde bulunan Savaş’tan, AK Parti’ye “faşist ve darbeci” benzetmesinde bulunan CHP’li Bülbül’e sert tepki

AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mustafa Savaş, CHP Aydın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül’ün, 12 Eylül Askeri Darbesine 41. yıldönümü nedeniyle yaptığı ve AK Parti İktidarına yönelik eleştiri ve suçlamalarına jet açıklama ile sert bir yanıt verdi.

CHP’li vekil Bülbül’ün, iktidara yönelik ” AKP 19 yıllık iktidarında tıpkı darbe günlerinde yaşadıklarımız gibi ülkemizi yıllar içerisinde karanlığa mahkum etti. Bugün geldiğimiz noktada darbeciler tarafından insanlık ve hukuk dışı, baskıcı, antidemokratik uygulamalar, iktidar eliyle bizzat uygulanmaya devam ediyor. Hem yürütme hem yasama hem de yargı tek bir kişinin yönetimine bırakıldı. Ülkede idareyi denetleyecek araçlar birer birer köreltildi, yok edildi. Artık ülke tek bir adamın ağzından çıkan kararlarla; demokrasi ve hukuk olmaksızın, kamusal karar alma süreçlerinden uzak yönetilmekte..” şeklinde yaptığı açıklamaları kınadığını belirtten AK Partili Savaş, “Tamamen millet iradesinin oyladığı bir referandum süreciyle yasalaşan bir yönetim anlayışını darbe olarak nitelemek, ismini  Cumhuriyet ve Halktan alan bir siyasi partinin Adalet Komisyonu üyesince darbe olarak nitelenmesi daha vahim bir sosyolojik olaydır.” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın, CHP Aydın Milletvekili, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül’e tepki gösterdiği açıklaması şöyle:

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Sayın Süleyman Bülbül, 12 Eylül Askeri Darbesine yönelik açıklamalar yaparken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini de hukuk dışı bir uygulama olarak ilan etmiş ve millet iradesiyle hayata geçirilen bir yönetim anlayışını darbeler döneminin devamı olarak niteleme talihsizliğini sergilemiştir.

16 Nisan 2017’de gerçekleşen referandumla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylanmış ve nihai karar aziz milletimizin iradesine bırakılmıştır.  Tamamen millet iradesinin oyladığı bir referandum süreciyle yasalaşan bir yönetim anlayışını darbe olarak nitelemek, ismini  Cumhuriyet ve Halktan alan bir siyasi partinin Adalet Komisyonu üyesince darbe olarak nitelenmesi daha vahim bir sosyolojik olaydır.  Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Sayın Süleyman Bülbül’ün ortaya koyduğu bu söylem ne demokrasi ve cumhuriyet yönetim anlayışıyla, ne halkla ne de adalet gerçeğiyle bağdaşmayan bir tutumdur. Bu tutumu açıkça kınıyorum.

Çünkü asıl darbe zihniyeti, aziz milletimizin iradesini yok sayanların tutumudur.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL