Güncel

ULV ilaçlamada eken dönem

ULV ilaçlamada eken dönem

Nazilli Merkez de ve kırsal mahallelerinde havaların ısınmasından dolayı ilaçlama faaliyetleri öne çekilerek çalışmalar başlatıldı.

Nazilli Belediyesi hava sıcaklıkları artmaya başlayınca ULV ilaçlama da eken döneme geçti. Kasım ayından bu yana sivrisinek larvası ile mücadelesini sürdüren ekipler, Meteorolojik tahminler dikkate alarak yıllardır uygulanan alışılagelmiş başlama tarihini öne çekti.

ULV ilaçlama çalışmasının, sıcaklık artışının normalin üzeri seviyelere çıkmaya başlamasından dolayı, Mayıs ayı başına çekildiğine dikkat çeken Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı İlaçlama ekibimiz, İlaçlama filomuza kattığımız iki yeni aracımızda dâhil olmak üzere 5 araç ile ilaçlama çalışmalarını titizlik ile sürdürüyor. Pandemi sürecinde dezenfekte çalışmalarını da aksatmadan İlçe genelinde ve mahallelerde gerçekleştiren ekibimiz, Kasım ayından bu yana da larva ve vektörlerle mücadeleyi kesintisiz olarak yapıyor. Ancak bu güne dek meteorolojik tahminlerin dikkate alınarak yapıldığı ULV ilaçlaması hava sıcaklıklarının artmasından dolayı öne çekmesi zorunluluğu doğdu. Yıllardır alışılagelmiş başlama tarihini öne çeken ilaçlama ekibiz, Mayıs ayı başından itibaren ULV ilaçlamasını başladı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL