Güncel

Nazilli’de 23 Nisan Kutlandı

Nazilli’de 23 Nisan Kutlandı

Nazilli’de 23 Nisan coşkusu
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çelenk koyma törenine katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin kuruluşunun 101’inci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nazilli’de protokol üyelerinin katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk konularak kutlandı.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında İstasyon Meydanı’nda düzenlenen programa; Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Serdara Güntaş, İlçe Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Haktan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Haluk Öztürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Aziz Milletimizin büyük meclisine kavuştuğu, 23 Nisan 1920; “Egemenlik ulusundur” diyerek dünya liderlerine örnek olan Ulu Önder Atatürk’ün ülke bekasını çocuklara bıraktığı gündür. Atatürk, milli egemenlik yolunda canını vermeyi namus borcu olarak ifade ederken, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak bırakmakla ileri görüşlülüğünü ortaya koymuştur” ifadelerine yer verdi.

Törende açıklama yapan Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Koronavirüs nedeniyle kutlamaları geçen sene yapamamıştık. Bu sene de yine aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu güçlükleri yaşayanlardan biri de çocuklarımız. Bizler ebeveynler olarak pandeminin olumsuzluklarını fırsata çevirmenin gayreti içinde olmalıyız. Modern hayatın içerisinde eksikliğini hissettiğimiz çocuklarla iletişimimizi güçlendirerek onlara mutlu bireyler olduğunu hatırlatmalıyız. Bu günü çocuklarımıza Cumhuriyeti bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve gazilerimize teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

23 Nisan’ın tüm dünyada büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Özcan; “En büyük mirasımız olan ulusal egemenliği bizlere emanet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyor; bu güzel günün sahibi, aydınlık yarınların mimarı tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Atatürk Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi Esra Haykır’ın “23 Nisan” adlı şiiri okumasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyelerince takdim edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL