Sağlık

Koronanın Gizli Kahramanları!

Koronanın Gizli Kahramanları!

Bütün Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam etmekte. Geçtiğimiz günlerde 2021 yılı “Uluslararası sağlık çalışanları yılı” ilan edildi. Fakat, unutulan bir şey var! Doktorlar, hemşireler kadar, temizlik görevlileri, güvenlik görevlileri ve sekreterler de bu mücadelelerde ön safta yar alıyor. Kimi zaman kendi yakınlarının bile dokumaya cesaret edemediği hastalarla temas halindeler. Her gün onlarca kişiyle temas halinde olan, onları filme taşıtan, oda temizliklerini yapan, birebir temas halinde olan insanlar. Sağlık işi ekip işidir. Zincirde ki halkalardan biri koptuğunda işe yaramaz hale geldiği gibi görünmez kahramanlar da olmazsa bütün işler aksar.
24 saat nöbetler, pozitif çıkan çalışma arkadaşları hepsi zor şartlar altında çalışıyor. Bu sürecin 1. derece yakın çalışanı olsalar da sağlık çalışanı sayılmıyorlar. Ek ücret yok, ödenek yok, maaşta iyileştirme yok. Bir beyaz eşya firmasının sağlık çalışanları için yaptığı kampanya sadece doktorları karşılıyor! Alın teri ile hep birlikte mücadele veren diğer sağlık çalışanlarını kapsamıyor.
. Oysa mücadele hepimizin mücadelesi değil mi? Sağlık çalışanları sadece doktor ve hemişrelerden oluşmuyor. Temizlikçisinden, güvenliğine, sekreterinden, hemşiresine herkes sağlık çalışanı.
Arka planda olan ‘sağlık çalışanlarını’ unutmayalım! Stres, ölüm korkusu, sevdiklerine virüs buluşatırma korkusu tüm bu korkular onlarda da var. Bu süreç içerisinde maaşta iyileştirme almaları en doğal hakları. Umudunu kaybetmeden gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarına teşekkürlerimizi borç bilirim.
Saygılarımla…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL