Ekonomi Kültür-Sanat

Okul sıralarından patronluğa…

Okul sıralarından patronluğa…

Nazilli’de güneş enerjisi sitemleri üretimi yapan babasının yanında 2 sene önce işi öğrenmek amacıyla başlayan 20 yaşındaki Esin Tuncer, şimdi ise 12 il ve 8 ilçeye üretim yapan bir iş insanı oldu.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Halis Muhlis Devrim Tuncer’in 19 yıl önce kurmuş olduğu Tuncer Güneş Enerjisi üretim tesisi son zamanlardaki başarılı çıkışıyla müşterilerin tercihi olmaya devam ediyor.

OKULU BIRAKIP İŞİN BAŞINA GEÇTİ

İzmir Demokrasi Üniversitesi Spor Bilimleri bölümünü okurken babası Halis Muhlis Devrim Tuncer’in işin başına geç demesi sonucu okulu bırakarak tesisin yönetimini ele alan 20 yaşındaki Esin Tuncer, genç yaşına rağmen şirketin bel kemiği konumuna geldi.

Yaklaşık 2 yıldır Tuncer Güneş Enerjisi Üretimi şirketinin babası Halis Muhlis Devrim Tuncer’in başarısı yolunda patron koltuğunda oturan Esin Tuncer, küçük yaşlarından beri babasının mesleğine ilgi duyduğunu ve devamlı olarak yardım etmek amacıyla şirkete geldiğini belirterek; “Üniversite okuduğum zamanlarda hafta sonları her fırsatta İzmir’den direkt şirkete gelip babama yardım etmeye çalışırdım. Bir gün yine direkt şirkete geldim babam dedi ki gel kızım İşlerin başına geç. Bu mesleği devam ettirecek oğlum da yok yapsan yapsan kardeşlerin içerisinde bu işi sen yaparsın dedi. Ben de o konuşmadan sonra tamam diyip hocalarımla konuştum. Vizelerimden sonra okulu bırakıp, geldim şirkette çalışmaya başladım” ifadelerini kullandı.

HEM OKUYOR HEM ÇALIŞIYOR

Okulu bıraktıktan sonra işlerin başına geçen Tuncer, sonrasında açık öğretim üniversitesi havacılık yönetimi bölümünü okumaya başladığını dile getirerek; “Lise mezunu kalmak istemedim, günümüzde ne kadar üniversite mezunlarının bir hükmü olmasa da yine de üniversite mezunuyum demek bir başka. Hem işimin başındayım, hem de okuyorum. Babamın çocuğu gibi büyütüp, ilerlettiği işte el ele verip hedeflerimize yürüyoruz. Çok şükür yükselişimiz iyi gidiyor” dedi.

19 yıl önce babasının demircilik atölyesinden sonra yavaş yavaş işlerin büyümesi sonucu büyük bir tesis oluşturduğunu kayeden Tuncer; “Küçük bir dükkanımız vardı ben çocukluğumda da hep gelir giderdim, 2016 senesinde bu fabrikayı oluşturup buraya geldik. Aslında babama çok düşkün olduğum için işe de çok düşkündüm. Gelirdim babama yardım ederdim, çatıdan çatıya giderdik. Pazar günleri bile babamla ikimiz çalışırdık. Ben de heves vardı zaten.” şeklinde konuştu.

12 İL 8 İLÇEYE ÜRETİM YAPIYOR

Cemre Boyler ve Tuncer Güneş Enerjileri markalarıyla babası Halis Muhlis Devrim Tuncer ile birlikte omuz omuza vererek toplamda 12 şehire üretim yaptıklarını dile getiren Esin Tuncer; “Markalarımız şuanda 12 il ve 8 ilçede müşterilerimizle buluşuyor. Fabrikamızda 5 çalışanımızla birlikte çok şükür tüm işlerimizi layıkıyla yapıp teslim ediyoruz. Bir çok güneş enerjisi firmasının da üretimlerini biz yapıyoruz. Allah izin verdiği sürece yükselişimiz devam edecek” dedi.

HOBİ OLARAK HAYVANCILIKLA UĞRAŞIYOR

Fabrika içerisinde de üretimin bir çok alanında çalışanlara yardım eden Esin Tuncer, iş dışında günün yorgunluğunu atmak amacıyla İsabeyli’de bulunan çiftliklerinde hobi amacıyla hayvanlarla uğraştıklarını söyleyek; “Hayvanları çok seviyorum, bana huzur veriyor. İş çıkışı hemen kendimi onların yanında buluyorum. Onlarla uğraşmak bana çok iyi geliyor. Ayrıca yoğurdumuzu, peynirimizi kendimiz yapıp doğal besleniyoruz. Hobi ve sağlıklı yaşam amacıyla hem uğraşımız oluyor hem de sağlığımıza dikkat ediyoruz” sözlerini kullandı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL