Ekonomi

Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! Gramda 2700 lira için tarih verildi

Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! Gramda 2700 lira için tarih verildi

Gerek ons tarafındaki yükseliş, gerekse de son günlerde dolar kurunda sınırlı da olsa meydana gelen hareketlenme, yurtiçi piyasada gram altın fiyatını 1872 lirayla yeni bir rekora taşıdı. Bu seviyede, gram altının yılbaşından bu yana yatırımcısına getirisi yüzde 70’i aştı. Dün Cumhuriyet altını 12 bin 431 liradan, çeyrek altın da 3 bin 121 liradan alıcı buldu. Uzmanlar, altındaki ons kaynaklı hareketin devam edebileceği öngörüsünü dile getirdi. Uzmanlardan gram altının 2700 lira olacağı tarih ile ilgili bilgi verildi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar…

Altının ons fiyatının küresel piyasalarda 2000 doları aşması, yurtiçinde gram altına 1872 lirayla yeni rekor getirdi. Uzmanlar, ons fiyatının daha önceki zirve olan 2040 doları görebileceği tahmininde bulunuyor.

Gergin seyreden uluslararası ilişkiler konjonktürünün yanı sıra ABD’nin tahvil ihalelerine başlaması öncesi güvenli liman arayan yatırımcıların altına yönelmesi küresel piyasalarda altının ons fiyatını altı ay aranın ardından yine 2000 doların üzerine taşıdı. Altının ons fiyatı 2018 doları gördü. Ons altın, en son mayıs ayında 2000 doların üzerinde alıcı bulmuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL