Genel Yerel

EĞLENCE DEĞİL MAGANDA MEKANI

EĞLENCE DEĞİL MAGANDA MEKANI

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Nazilli Ticaret Odası hizmet binası bitişinde bulunan Sir Winston Pub isimli işyerine ihbar üzerine sigara denetimine çıkan polis memurları darp edildi. Olayı görüntüleyen gazeteci de kameraların kayıt altına alınmadığı alana götürülerek zorla görüntüleri sildirildi.

Nazilli’de akşam saatlerinde 112 çağrı merkezine düşen Sir Winston Pub isimli işyerindeki kapalı alanda sigara içildiği ihbarı üzerine, Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerine destek veren polis memurları, eğlence mekanına denetim gerçekleştirildi. Ekipler, mekanda eğlendiği iddia edilen baba ve oğlu tarafından saldırıya uğradı. Aşırı derece alkollü olduğu iddia edilen baba ve oğlu, polis memuruna saldırdı. Yaşanana olayda bir polis kaşından yarlandı.

Bu sırada polise saldırıyı görüntüleyen gazeteci Günay Pabuşçu ise işyeri çalışanlarının saldırısına uğradı. Polisin darp edildiği ve kargaşanın çıktığı sırada olay anlarını fotoğrafladığı fark edilen gazeteci Pabuşçu, işyeri müdürü Nevzat Oktay ve 5-6 çalışan tarafından mutfak bölümüne çıkan merdiven boşluğuna zorla götürülerek cep telefonundan olay anına ait görüntüleri zorla sildirildi.

Bu sırada polisin fiziki saldırıya maruz kaldığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri, denetime gelen polis memurunu darp eden U.K. ve oğlu C.O.K. ile yanındaki 2 kişiyi güçlükle gözaltına aldı. Şüphelilerin gözaltına alınması sırasında polise mukavemet eden 8 işyeri çalışanı da yakalandı. Nazilli Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifade işlemleri için karakola götürüldü. Polis memuru ve gazeteci Günay Pabuşçu da darp raporu alarak şikayetçi oldu.

BİRÇOK USULSÜZLÜKTEN TUTANAK TUTULDU

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Sir Winston Pub isimli işyerinde tutanak tuttu. Sigara içmeye devam eden vatandaşlara cezai işlem uygulanırken, işyerine ise kapalı alanda sigara içilmesine izin vermesi, sigortasız personel çalıştırması, 18 yaş altında alkollü mekana çocuk alınması ve birkaç kurala daha aykırılık dolayısıyla tutanak tutularak, cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

“FOTOĞRAFLARI SİLMESEYDİM LİNÇ EDİLECEKTİM”

Yaşadığı olayın şokunu atlatamadığını söyleyen gazeteci Günay Pabuşçu; “Doğum gününde askerde olan ve kısa süre önce askerden gelen arkadaşımıza sürpriz bir gece yapmak istemiştik. Pasta keseceğimiz sırada bir kargaşa gördüm. Gazeteci refleksi ile olay yerine yaklaştım. Birçok olaydan tanıdığım polis ağabeyimize bir yumruk atıldığını ve kaşının açılarak kanamaya başladığını gördüm ve hemen telefonumla olayı çekmeye başladım. 10-15 fotoğraf ve video çektikten sonra işyeri müdürü olduğunu öğrendiğim Nevzat bey ve etrafındaki 5-6 kişi üzerime yürüyerek yaka paça beni üst kata çıkan merdiven boşluğuna götürerek tehdit etmeye başladılar. Hatta bu sırada gömleğim yırtıldı, kolyem koptu ve kayboldu. Görüntüleri zorla tehdit ederek önce galeriden ardından da çöp kutusundan sildirdiler. Silmeseydim linç edeceklerdi, gözleri dönmüştü. Ardından takviye polis ekipleri geldi” dedi.

“GARSON DEĞİL, MAFYACIKLAR!”

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve gazeteci meslektaşları da olay yerine gelerek haber sırasında işyeri çalışanları tarafından darp edilen gazeteci Günay Pabuşçu’ya destek verdi. Emniyet ve Jandarma’daki ifade işlemlerine eşlik ederek firmaya ve çalışanlarına tepki gösterdi. Yaşanan olayın affedilemeyecek bir durum olduğunu söyleyen Cemiyet Başkanı Ümit Özmen; “Şehrimizde hiç istemediğimiz bir olay olan denetime giden polis ekiplerine saldırı anı çekmek kadar doğal bir görevi ifa eden gazeteci meslektaşımız, işyeri çalışanları tarafından üzücü bir şekilde hem darp edilmiş hem de zorla görevi engellenmiştir. Sir Winston Pub çalışanları garsonluk görevlerini unutmuş adeta mafyacılık oynamaya çalışmış. Bu olayı şiddetle kınıyor, suçluların biran önce adalet önünde hesap vermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL