Genel Siyaset

NAZİLLİ CHP’ DE OSMAN YILDIRIMKAYA SESLERİ

NAZİLLİ CHP’ DE OSMAN YILDIRIMKAYA SESLERİ

Mahalli İdareler Genel seçimlere az bir süre kala siyasi kulisler çalkalanmaya başladı. Kulislerden gelen iddiaya göre Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediye Başkan Adayı, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya olacak.

Büyükşehir yasasından önce iki dönem Atça belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde üst üste Sultanhisar Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili Osman Yıldırımkaya, son zamanlarda CHP Nazilli’nin popüler ismi olmuş durumda.

CHP’nin üst düzey bürokratlarından gelen bilgilere göre Sultanhisar Belediye Başkanının Nazilli halkı ve partililer tarafından büyük oranda sevildiği, Cumhuriyet Halk Partisinin de Yıldırımkaya’yı Nazilli Belediye Başkanı olarak görmek istediği öğrenildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da Osman Yıldırımkaya’nın Nazilli Belediye Başkan Adaylığı için desteklediği de gelen iddialar arasında yer aldı.

Sultanhisar ve Atça’da başkanlık yaptığı süre boyunca vatandaşlar tarafından sevgi seline boğulan Osman Yıldırımkaya’nın Nazilli Belediye Başkanlığına aday gösterilme iddiası gündeme bomba gibi düşerken, Çerçioğlu’nun da Yıldırımkaya’yı desteklemesi bu iddiaları güçlendirdi.

OSMAN YILDIRIMKAYA KİMDİR?

30 Eylül 1960 tarihinde Isparta’da doğmuş olup ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrenimini de Isparta’ da tamamlamıştır.

Evli ve bir çocuk babası olan Yıldırımkaya, 1980 – 99 yılları arası Jantsa A.Ş. Personel Müdürlüğü, 1994 – 2001 yılları arası aynı şirkette yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Aktif siyaset yaşamına 1991 yılında başlamıştır ve 1999 – 2009 yılları arası 2 dönem Atça Belediye Başkanlığı yapmıştır.

Yaklaşık 35 yıllık çalışma hayatında konut kooperatiflerinde ve Atça Spor Kulübü’nde başkanlık da yapmıştır.

Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği’nde encümen üyeliği ve 3 yıl başkanlık da yapan Osman Yıldırımkaya; aktif siyaset hayatına Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam ederek 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Sultanhisar Belediye Başkanlığı’nı kazanmıştır ve halen bu görevi sürdürmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL