Genel Güncel

NAZİLLİ’DE DEV OPERASYON 32 KİŞİ GÖZALTINDA

NAZİLLİ’DE DEV OPERASYON 32 KİŞİ GÖZALTINDA

Nazilli’de araç alım satım işlemleri ile dolandırıcılık yaptığı iddia edilen suç şebekesine düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Aydın merkezli 7 ilde araç alım satım işlemleri ile dolandırıcılık yaptığı iddia edilen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Yapılan operasyonda örgütün ele başı olduğu tespit edilen M.Y, örgüt yöneticileri Ü.Ü, H.G ve T.T’nin da aralarında bulunduğu toplam 32 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, ikiz ve sahte plakalar, çok sayıda araç malzemeleri, dekont, çek ve bir miktar paraya el konuldu.

Diğer yandan şüphelilere ait İstanbul ve Eskişehir’de bulunan oto galerilere ise ihtiyari biçimde tedbir kararı alınarak önlem alındı.

Uzun süredir takip edilen şüphelilerin araç alıcısı gibi davranıp araç sahibinin hesabına para yatırarak sahte dekont üreterek kişiye gösterdiği ve noterde devir işlemi gerçekleştirdikten sonra araç sahibiyle iletişimi keserek dolandırıcılık işlemi gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin aynı yöntemle 150 kişiyi dolandırarak, 35 milyon lira kazanç elde ettikleri tespit edildi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL