Genel Güncel SonDakika Yerel

NAZİLLİ’YE DAMGASINI VURAN NESİP SÜRMELİ CİNAYETİNDE BİR KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

NAZİLLİ’YE DAMGASINI VURAN NESİP SÜRMELİ CİNAYETİNDE BİR KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

NAZİLLİ’YE DAMGASINI VURAN NESİP SÜRMELİ CİNAYETİNDE ŞOK TAHLİYE

Ülke gündemine bomba gibi düşen Nesip Sürmeli cinayeti ile ilgili iki gün önce ( perşembe ) yapılan mahkemede, cinayet şüphelisi iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PEKİ NE OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıl Nesip Sürmeli’nin yeğeni Rahim Türkkanlı, kayıp olan dayısının bulunması için gündüz kuşağında yayınlanan bir programa başvurmuş ve 12 yıldır kayıp olan dayısının bulunmasını istemişti.

SÜRMELİ’NİN AİLESİ KAYBOLDUKTAN 2-3 SENE SONRA BAŞVURU YAPTI

Programa telefon ile bağlanan oğul Özgür Sürmeli, olayın yaşandığı zaman 16 yaşında olduğunu ve kayıp başvurusunda bulunmayı akıl edemediklerini söyledi. Özgür Sürmeli’nin programın başından beri ifadelerinin çelişkili olması, aynı olayı 4 farklı çeşitte anlatması şüphe uyandırdı.

NAZİLLİ EMNİYETİ HAREKETE GEÇTİ

Programın ardından hız kesmeden çalışmalara başlayan Nazilli Emniyeti, yaklaşık 2 ay boyunca Nesip Sürmeli’nin izini sürmüş, geçmiş telefon kayıtları incelenerek Sürmeli’ye ait telefonun en son Yeni mahalle 235 sokakta bulunan bir binanın önünde gözüktüğünü tespit etmişti. Binada yapılan detaylı incelemelerde, binaya ait deponun taban betonunda farklılık olduğunu tespit ederek savcılık kararıyla tabanı kazmışlardı. Beton zemini kırarak toprağı kazan polis ekipleri korkunç manzarayla karşılaşmış, kıyafetli bir şekilde insan kemikleri bulmuş ve yapılan ilk incelemelerde kemiklerin Nesip Sürmeli’ye ait olduğu kaybolmadığı ve cinayete kurban gittiği tespit edilmişti.

CİNAYET ŞÜPHELİLERİ GÖZALTINA ALINDI

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından konu için özel oluşturulan ekip soruşturmayı derinleştirdi. İçlerinde Sürmeli’nin ailesininde bulunduğu ve Cinayetle ilgili bağlantılı olabileceği düşünülen 6 kişiyi yakalamak için yola çıkan ekipler Tekirdağ, Erzurum ve Nazilli’de bulunan cinayet şüphelisi E.G., Ö.S., U.S., G.A., E.B., ve B.B.’yi gözaltına alarak mahkemeye sevk etti.

POLİS İŞİN PEŞİNİ BIRAKMADI

Şüpheli cinayetin peşini asla bırakmayan Nazilli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yapılan ilk mahkemeyle serbest kalan şüpheli 6 kişinin ardından yeni deliller ortaya çıkararak diğer şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Cinayetin baş şüphelileri olduğu öğrenilen ve cinayetin ardından
Almanya’ya kaçtıkları tespit edilen Nesip Sürmeli’nin ev sahibi E.H.A. eşi E.A. ve Tekirdağ’da yaşayan kızları H.A., Nazilli polisinin başarılı çalışmaları sonucunda Nazilli’ye getirilmiş, hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden ev sahipleri E.H.A. ve E.A. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ BİR KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Dün 1.Ağır ceza mahkemesinde görülen ve yaklaşık 12 süren duruşma sonunda, cinayet şüphelisi Anne E.H.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken ev sahibi baba E.A.’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verilirken Mahkeme 25 Mayıs’a ertelendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL