Genel Güncel

NAZİLLİ’Yİ UYANDIRAN DAVULCULAR

NAZİLLİ’Yİ UYANDIRAN DAVULCULAR

Nazilli’yi Kuşbazın davulcuları uyandırıyor
Yılların geleneğini sürdürüyorlar

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının sembollerinden Ramazan davulcuları Kuşbaz sakinleri Nazilli’yi sahura kaldırıyor.

Nazilli’nin renkli mahallerinden Kuşbaz olarak bilinen Kurtuluş Mahallesi sakinleri Ramazan ayının sembollerinden olan Ramazan davulculuğu geleneğini sürdürüyor. İlçenin her mahallesine dağılarak vatandaşları sahura kaldıran davulcular, iftar vakitlerinde de gezerek manilerle birlikte  geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Motosikletler ile ilçenin dört bir yanına dağılan Ramazan davulcuları yıllardır süre gelen bir geleneği gençlere de aktarıyor.

“25 KİŞİYLE BÜTÜN NAZİLLİ’Yİ GEZİYORUZ”

40 yıldır Ramazan davulculuğu yapan Zeki Kırsan, “40 senedir Ramazan davulu çalışıyorum. Bu atalarımızdan gelen bir gelenek. Bizler gençlere şuanda aşılıyoruz. Bir ücret almıyoruz. Sadece iftar saatlerinde çıkıp bahşiş topluyoruz. Herhangi bir ücret beklemiyoruz. Şuanda yaklaşık 25 kişilik ekiple Nazilli’nin her mahallesinde dolaşıyoruz. Daha önce 105 kişi çalıyorduk. Şuanda 25 kişiye düştük. Bazı arkadaşlarımız artık çalmıyor. Kalan ekiple bütün Nazilli’yi geziyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL