Ekonomi Genel Güncel

EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLANDI

EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLANDI

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin lira olacağını açıkladı. Yaklaşık 15 Milyon emeklinin faydalanacağı ikramiyede hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı’nda ödenecek olan tutar olarak belirlendi. Emekliye iki bayramda toplam 4 bin lira ödenecek.

Bayram ikramiyelerine ilişkin açıklamalarında Mustafa Elitaş,”Kanun teklifinde bayram ikramiyeleri, Ramazan Bayramı için 2 bin lira, Kurban Bayramı için 2 bin lira olmak üzere 1100 liralık ikramiyelerimizin her birine 900 liralık bir artış gerçekleşmiş oldu. Toplum EYT’lilerle birlikte muhtemelen 15 milyon kişiye yakın olacak” dedi

“7 BİN 500 LİRANIN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI OLMAYACAK”

Elitaş açıklamalarının devamında, “Gelirken bir arkadaşımız telefon açtı. 5 bin 500’ü artırıyorsunuz, 6 bin lira emekli maaşı alanların durumu ne olacak diye. Kamuoyunda herhalde soru işaretleri var. Değerli kamuoyuna şunu açıklamak istiyorum. Kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasalaşıp, sayın Cumhurbaşkanının onaylayıp Resmi Gazete’de yayımladığı andan itibaren Türkiye’de 7 bin 500 liranın altında emekli maaşı olmayacak.

Şimdi bir kısım arkadaşlar haklı olarak bir iddiada bulunuyorlar. Bizim 11 bin lira maaşımız vardı bizi niye artırmıyorsunuz. Çalışanlar, bizim şu kadar maaşımız vardı diye ifade ediyorlar. Emekli maaşı, sosyal güvenlik çatısı olan herkesi kapsıyor, 15 milyon kişiyi kapsıyor. Yani bizim asgari ücrete kanunen zam yapabilmemiz mümkün değil. Sadece emekli maaşlarıyla ilgili en düşük emekli maaşlarıyla ilgili zam yapabilmemiz mümkün” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL