Güncel Yerel

AYDIN İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

AYDIN İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

NAZLI ALTINAYAR – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteorolojik Kuraklık Haritası 12 aylık dönem verilerine bakıldığında, Aydın’ın bir bölümünün ‘çok şiddetli kuraklık’ yaşadığı gözlemlendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kuraklıkla ilgili konuştu.
Bakan Kirişci, yağışların azlığı nedeniyle su kesintileri yaşanma ihtimaline ilişkin, “Kurak bir kış geçiriyoruz. Yağışlar çok yetersiz. Şu an için bir kriz söz konusu değil. Şubat ayı ile beraber yağışlı sezona girileceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerine dönebilirsek kuraklıktan da çıkarız” diye konuştu.

Bakan Kirişci, tarımsal üretimde düşüş ihtimaliyle ilgili ise “Kuraklık şimdilik bitkisel üretimi çok etkilemedi. Ancak yağışlar yetersiz kalır, kuraklık devam ederse risk büyür” diye konuştu.

AYDIN’DA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
Kış ortasında bahardan kalma günler yaşanan Aydın’da bulunan bir çok barajda su seviyesi yüzde 13’lere kadar indi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Devlet Su İşlerinin su rezervleri ile ilgili çalışma yaptığını belirterek, “Şuandaki mevcut su rezervleri, barajlardaki duruma göre ön çalışma yapılıyor. Mevcut suyla kaç defa sulama yapabiliriz. Bununla ilgili Devlet Su İşleri teknik bir çalışma yapıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna açıklama yapacağız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL