Güncel Yerel

MEŞHUR UĞUR MUMCU BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLDİ

MEŞHUR UĞUR MUMCU BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLDİ

NAZLI ALTINAYAR-Nazilli’de merhum gazeteci Uğur Mumcu’nun adının aldığı Altıntaş Mahallesi’nde bulunan, ilçenin en işlek ve en eski parklarından olan eski ismiyle “Büyük Park” şimdiki ismi ile Uğur Mumcu Parkı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

2014 yılında faaliyete geçirilen Büyükşehir Yasası nedeniyle Hüsnü Kutsal Parkı, Sümer Park gibi parklarından ardından Uğur Mumcu Parkı gibi bir çok taşınmaz Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, yıllardır parkın işletmeciliğini yapan firmaya tahliye emri gönderdiği öğrenildi.

Eski sahipleri parkı dün itibarı ile büyük ölçüde boşalttı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise parkta çalışmalara hızlı bir şekilde. Belediye tabelasının dikildiği parkta peyzaj çalışmaları da başlarken, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Bizim olmadığımız hukuki süreç lehte ve aleyhte sonuçlanıyor. Bunların sonuçlarına göre makamların icra edeceği pozisyonlar var. Devam eden süreçte gelen yazılar doğrultusunda biz teslimlerimizi gerçekleştirdik. Bundan sonraki tasarruf bazı yerlerde büyükşehir belediyesinde bazı yerlerde Nazilli Belediyesi’ndedir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL