Güncel Yerel

Nazilli’de gölet krizi köylerde ipleri gerdi

Nazilli’de gölet krizi köylerde ipleri gerdi

NAZLI ALTINAYAR –Nazilli’de son günlerde ilçe gündemine oturan gölet krizi halen daha devam ediyor. İlçeye bağlı Kozdere Mahallesi’nde Devlet Su İşleri’nin projesini hazırladığı göletin yapım ihalesi gerçekleştirildi. Kozdere, Demirciler, Kestel ve Yalınkuyu Mahallesi’nde susuzluğu giderecek olan gölete Kuşçular Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar karşı çıktı. Doğal güzelliğin bozulacağını iddia eden mahalle sakinleri, projenin durdurulmasını talep ederken diğer mahalleler su krizi yaşadıklarına dikkat çekti.

YAPILACAK GÖLETTEN 700 HANE FAYDALANACAK
Son günlerde vatandaşların paylaştığı fotoğrafların ardından iki mahalle adeta karşı karşıya geldi. Konu ile ilgili Kozdere Mahallesi Muhtarı Ahmet Güler, 41 metre yüksekliğinde gövdesi olan ve yaklaşık 304 hektarlık alanı sulaması planlanan gölet inşaatının yapılacağı alanda açıklamada bulundu.

Göletin yapılması için yıllardır uğraştıklarını ve projenin gerçekleşmesini çok istediklerini söyleyen Ahmet Güler, “5 sene önce bu göletin Kuşçular’a yapılmasını istiyorduk. Onlar da ‘Kozdere Mahallesi’ne su vermeyeceğiz. Bu göleti burada istemiyoruz’ dediler. Göletin yerini aşağı kısıma aldırdık. DSİ ölçümlerini yaptı. İzinleri alındı ve iş bitti. Gövdesi, köyümde yaşayan vatandaşın tapulu arazisinde. Piknik yeri olan alanda da vatandaşın arazisi var. Onlar da veriyorlar. Bizim suya ihtiyacımız var. Bu işten 700 hane yararlanacak, yukarı yapılırsa 40 hane. Kuşçular da istedikten sonra buradan suyu çekebilir. Su olmayan yerde mesire alanı olmuş kıymeti var mı? Su birikmiş olsa yem yeşil olur. 100 kişi değil 1000 kişi gelir” diyerek tepkisini dile getirdi.

“AĞAÇLARIMIZ KURUDU SUYA İHTİYACIMIZ VAR”
Bölgede çok sayıda ağacın kuruduğu ve kuraklık nedeniyle bir çok üreticinin mağdur olduğuna dikkat çeken Muhtar Ahmet Güler, suya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Göletten gelecek suyla bir çok kişinin ekmek yiyeceğini vurgulayan Ahmet Güler, “4 tane kavak ağacı gidecek diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Aç olduktan sonra ben burada nasıl eğleneyim. Burada su olduğu zaman bir çok yer yeşillenecek. Bu iş Kestel’e kadar iniyor. Şurada 1 ay sonra iş başlayacak. Ağaçların durumunu görüyorsunuz, su yok. Kışın su akıp gidiyor. İhtiyacımız olduğu zaman su olmuyor. Bu sudan kaç kişi ekmek yiyecek” dedi.

BU İŞE BAŞ KOYDUM
Göletin yapılması için elinden gelen her şeyi yapacağını vurgulayan Kozdere Mahallesi Muhtarı, “Bu iş için her şeyimi koydum. Sesimi duyurmak için her şeyi yapmaya hazırım. Gölet için başımı koydum. Ya olacak ya olacak, başka çaresi yok. Muhtarlığımın yanacağını bilsem ben bu işe baş koydum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL