Genel Güncel Yerel

Nazilli Ticaret Odası değerlerini unutmuyor

Nazilli Ticaret Odası değerlerini unutmuyor

Nazilli Ticaret Odası’nın 7 ilçedeki çalışmaları hızla devam ediyor. Son olarak değerlerimiz olan yöresel tatlarımız için çalışmalara ara vermeden hareker geçen Ticaret Odası coğrafi işaretli belgelerine sorumluluk sahasında yetişen, imal edilen ürünleri ve geleneksel lezzetleri ekledi.

Nazilli Ticaret Odası, özellikle son 4 yılda yaptığı çalışmalar neticesinde bölgenin yöresel ve kültürel değerlerini marka haline getirdi. Nazilli Kar Helvası, Bozdoğan Cevizli Sucuğu, Karacasu Dedebağ Keşkeği, Nazilli Pidesi ve Karacasu Çömleği, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret verilerek resmi olarak tescillendi.

“5 ürünümüze coğrafi işaret belgesi aldık”
Konuyla ilgili çok büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, “Bölgemizde coğrafi işaret özelliği bulunan birçok ürünün tescillenmesi için yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini topladık. Bu kapsamda 5 yöresel ürünümüze coğrafi işaret belgesi aldık. Bölgemiz adına mutlu ve gururluyuz. Nazilli Ticaret Odası olarak yöresel ürünlerimize sahip çıkmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

Nazilli Kar Helvası:
Dağlardan elde edilen doğal kar ile vişne şurubunun karıştırılmasıyla üretilen ve tarihi çok eskilere dayanan serinletici yaz içeceği olan kar helvası, 31 Mayıs 2018’de tescil edildi.

Nazilli Pidesi:
Uzun yıllardır yörede üretilmekte olup malzeme ve pidenin genel şekilsel farklılıklarına göre dört ayrı çeşidi bulunan Nazilli Pidesi, 18 Kasım 2020’de tescil edildi.

Bozdoğan Cevizli Sucuğu:
Savaş ve kıtlık dönemlerinde evlerde küçük çocukların beslenmesi amacıyla yapılan daha sonra ticareti yapılmasıyla bilinirliği artan Bozdoğan Cevizli Sucuğu, 30 Kasım 2020’de tescil edildi.

Karacasu(Dedebağ) Keşkeği:
Yüzyıllardır Dedebağ Yaylasında, yaylaya ismini veren tarihsel bir kişiliğe addedilerek yapılan bölgeye özgü yemek olan Karacasu (Dedebağ) Keşkeği, 9 Mart 2021’de tescil edildi.

Karacasu Çömleği:
Karacasu ilçesinde kırmızı toprak kullanılarak üretilen Karacasu Çömleği, 30 Kasım 2020’de tescil edildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL