Güncel Yerel

Müdür Tuncer : “Sayın Vekil beni siyasi gündemine çekmek konusunda arzulu olabilir”

Müdür Tuncer : “Sayın Vekil beni siyasi gündemine çekmek konusunda arzulu olabilir”

NAZLI ALTINAYAR – Geçtiğimiz günlerde Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, cemiyette yaptığı basın açıklamasında Aydın İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer’i hedef almıştı.

Tuncer’e “Siyaset yapma işini yap” çağrısında bulunan Milletvekili Bülbül, Kavaklı Mahallesi’nde Selçuklu döneminden kalma bir caminin restorasyonu sırasında tarihi dokuya zarar verildiğini öne sürerek, “Tarihi değerlerimizi koruyamayan bir müdür var” dedi.

Milletvekili Süleyman Bülbül’ün açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Bülbül’ün açıklamalarını şaşkınlıkla okuduğunu belirten Tuncer, “Sayın Vekil beni siyasi gündemine çekmek konusunda arzulu olabilir ama kurumumuzla alakası olmayan, sorumluluğumuz da dahi bulunmayan bir çalışmaya atıf yaparak Aydın tarihine sahip çıkmadığımı ifade etme hakkına sahip olamaz. Sayın Vekil hangi kurumun hangi çalışmada hangi sorumluluğa sahip olduğunu biliyor diye umuyorum. Eğer bilmiyorsa memleketim adına üzülürüm. Kaldı ki Sayın Vekilin söz ettiği restorasyon çalışmasına yönelik eleştirilerini haklı ve bilimsel değil kişisel buluyorum. Ayrıca Sayın Bülbül’ün kültür mirasımızı koruma konusundaki hassasiyetini yine Kavaklı Mahallesi’nde Sultanhisar Belediyesi mülkünde olan harap durumdaki Yörük Ali Efe’mizin doğduğu eve karşı da göstermesini beklerim” diye yazdı.

Bülbül’ü kültür ve turizmi ile ilgili konularda yaptığı açıklamaları okumaya davet eden Tuncer, “Sayın Vekil müsterih olsun, 2021 yılında Aydın’ımıza 2.000.000 turist getirerek tüm zamanların rekorunu kırdık. Bu yıl da 2.500.000 milyon üzerine çıkarak eşi benzeri olmayan bir başarıyı yakalayacağız inşallah. Yine 2021 yılında 17 çalışma ile Türkiye’nin en çok arkeolojik çalışma yapılan ili olmayı başardık. Mülkiyetimizdeki nice yapının restorasyonunu ve yapı projesini tamamladık. Bunun gururunu yaşamanın hakkımız olduğuna inanıyor, taktiri kamuoyuna bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL