Güncel

MARMARİS’TE ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN OTELE SIÇRADI

MARMARİS’TE ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN OTELE SIÇRADI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan Orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede bulunuyor. Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 8 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale ediyor. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

İçmeler Turunç karayolu girişi ormanlık alanda başlayan orman yangınında ilk belirlemelere göre bir ev ve Turizm Meslek yüksekokulu binasının zarar gördüğü 3 arabanın ise yandığı 13 hanenin boşaltıldığı öğrenildi. Alevlerin sıçradığı uygulama otelinde kalanlar da tahliye edildi.

Geçtiğimiz yılki orman yangınlarının yıl dönümünde dün ve bugün arka arkaya orman yangınlarının çıkması yangınların sabotaj olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay sabotaj ihtimaliyle ilgili “Birkaç hektarlık alan dün de yandı. Çok kısa sürede söndürdük. Burada ilk izlenimimiz sabotajdan ziyade trafo olabileceği yönünde.” değerlendirmesinde bulundu.

BÖLGE DENİZ TRAFİĞİNE KAPATILDI
Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre, Sahil Güvenlik unsurları tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL