Güncel

KYK Borçları Siliniyor mu?

KYK Borçları Siliniyor mu?

KYK borçları son dakika gelişmeleri araştırılan konular arasında yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK borçlarıyla ile ilgili mesaj verdi. Peki KYK borçları silinecek mi 2022?

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ” Son zamanlarda bay Kemal çıkmış üniversiteli gençlerimizi KYK ilgili burslarla ilgili faiz yükü bindiriyormuşuz. Faizin en büyük düşmanı biziz. İlk Kabine toplantımızdan sonra KYK borçları ile ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz, enflasyona da kurban etmeyiz. Biz çalışmamız yapıyoruz. Milletimizin sıkıntısı da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Artık harç diye bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Bakan Kasapoğlu ; “351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt içi Üretici fiyat endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle. Kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Gençlerimizi bu anlamda biz hiçbir zaman mağdur etmedik.

Bizim hizmet anlayışımızda her bir vatandaşımız olduğu gibi hiç bir mağduriyete edilemeyecek kadar önemli. Bakanlık olarak en detaylıca çalıştık. Hiçbir zaman hiçbir gencimizi mağdur etmediğimiz gibi gençlerimizin mutlu olması için adımlarımızı atacağız. Çalışmalarımız hazır. Kabine toplantısında konuyu ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacak.” dedi.(MİLLİYET)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL