Yerel

Sivas katliamında hayatını kaybeden isimler Nazilli’de anıldı

Sivas katliamında hayatını kaybeden isimler Nazilli’de anıldı

NAZLI ALTINAYAR– Sivas’ta 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas katliamının 29. Yıldönümünde Nazilli Barış ve Demokrasi Platformu tarafından anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Platform üyeleri ortak yapılan açıklama ile katliamın yaşandığı Madımak Oteli’nin utanç müzesi olmasını istediler.

Nazilli Şehir Stadyumu önünden yürüyeşe başlayan topluluk Belediye Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Belediye Meydanı’nda açıklama ile sona eren yürüyüşe Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, Memleket Partisi İlçe Başkanı Ali Çetinkaya, HDP İlçe Başkanı Sinan Çakmakçı, Nazilli Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri, Nazilli Alevi Dernekleri üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde dövizlerle yürüyen protestocular, yürüyüş boyunca “Sivas’ı unutma, unutturma”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Katiller halka hesap verecek” şeklinde sloganlar attı. Ardından Madımak Oteli’ndeki yangında hayatını kaybeden 35 kişi için temsili yoklama yapılırken alanda bulunan kalabalık “Burada” diye yanıt verdi.

“SAYGIYLA ANIYORUZ”

Katılımcılar yürüyüşün ardından Belediye Meydanı’nda toplandı. Katledilen canların ölmediğini ifade eden açıklamayı grup adına yapan Züleyha Öreroğlu, “Bundan 29 yıl önce yalnızca Sivas’ı değil geleceğimizi yaktılar. 2012’de zaman aşımı dediler. Yürekleri kör ettiler. Hislerimiz donuk, bakışlarımız bulanık. 2Temmuz 1993’te birçok acı yaşamış ülkemiz insanları yeni bir acıyı daha tattı. 35 insanımız devletin seyirci kaldığı bir ortamda yakılarak katledildi. Katledilen canlarımız ölmediler. İsimleri burada. Saygıyla anıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL