Yerel

Başkan Özcan DSİ’ye açtı ağzını yumdu gözünü!

Başkan Özcan DSİ’ye açtı ağzını yumdu gözünü!

Nazilli’de son iki gündür yaşanan aşırı yağışların ile birlikte ilçenin bir çok noktasında derin hasarlar meydana geldi. Bazı evleri su basarken, bazı sokaklarda sular yükselerek araçların geçişlerini dahi zorlaştırdı. Bölgede belediye ekipleri kırmızı alarm verdi. 2 gündür yoğun bir şekilde sahada incelemede bulunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, vatandaşların üst üste gelen tepkisinin ardından sessizliğini bozdu. Yeşil Mahalle’deki çalışmaları takip etmek için bölgeye gelen Başkan Özcan Nazilli Anlık kameralarına konuştu.

Yaşanılan facianın ilçede çok fazla hasar bıraktığını, Nazilli Belediyesi olarak yaraları sarmak için hazır olduklarını belirten Başkan Özcan “Öncelikle Nazilli halkımıza geçmiş olsun. Dün Hasköy yolu tarafında, Kurudere’de, Çakıcı sokakta ve Pınarbaşı’nda meydana gelen sel felaketinin bir diğerini bugün Yeşil Mahalle’de yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz seneden beri her yıl burası dolup taşıyordu. Yukardan gelen derenin şehre bağlanması nedeni ile ayrıca herhangi bir imar düzenlenmesinin yapılmaması ve teknik tedbirlerin alınmamasından dolayı her sene gelen bu malzeme şehir merkezine akıyordu. 809 sokak ve tren yoluna kadar gidiyordu. Bu sene Büyükşehir Belediyemiz 809 sokağın bulunduğu yerde büyük bir çalışma yaptılar, bizde burada defaatle Devlet Su İşleri’ne izah ediyoruz. Devlet yetkililerine, milletvekillerine söylüyoruz. Diğer ilçeleri görüyoruz, kuru dere yataklarına metrelerce yükseklikte ıslah ve istinat duvarları çekiliyor, dereler duvar içerisine alınıyor. Hatta ve hatta teşrif ediliyor ve mermer duvarlar çekiliyor. Fakat, Nazilli halkı bunun kat kat daha fazlasını hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

BASİT HATANIN ESİRİ OLUYORUZ”
Her sene aynı olayı yaşadıklarını belirten Başkan Özcan, vatandaştan gelen yoğun tepkiler üzerine adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Yaşanılan olayların hesabının Nazilli Belediyesi’ne kesilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özcan, “Dün meydana gelen bütün su baskınlarının nedeni dere yataklarından kaynaklanıyor. Burası da dere yatağı ve şehrin içerisine geliyor akıyor. Biz akmasın diye burada arkadaşlarımız ile birlikte 4 ay çalıştık. Soğukta kar da kışta, herkesin -5 derecede evde oturduğu zaman ki dönemde biz burda duvar ördük. Yaklaşık 3 metre derinliğinde 5 tane havuz oluşturduk. 50 kamyon malzemeyi burada tutuyoruz. Dün ki yağmurda bu dereden yine çamur geldi, yine malzeme geldi. 19 kamyon rusubat çektik. Burası normalde 50 kamyon malzeme alıyor tam dolduğunda aşağıyla gelen birlikte toplamda 100 kamyon malzeme gelmiş. Vatandaşlarımız tepkilerinde haklı ama bu tepkinin adresi Devlet Su İşleri. Çünkü burası bir dere yatağı ve özellikle şehrin içerisine akıyor. Devlet Hastanesi’nin kadar olan alanın tamamını millemişler. Ana caddeler, vatandaşların evleri taşkından dolayı çamur dolmuş. Daha önce ki sene de söyledik, şimdi de söylüyoruz inşallah yarın bir daha toplantı yaparlar yarın da söyleriz. Burası Devlet Su İşleri’nin yetkisinde olan bir alan, buranın özellikle büyük baks ve büzlerle mi olur yoksa özel üretilmiş yapılar ile mi olur veya kalıp duvarlar çakılması vasıtası ile mi olur bilmiyorum ama bir şekilde kanala bağlanması lazım. Özellikle vatandaşımızın artık bundan dolayı zarar görmemesi lazım. Nazilli Belediyesi elbette vatandaşının yanında. Şehrin başka bir yerinde hizmet vermek mümkün iken her sene göz göre göre gelen bu felaketin ve basit hatanın esiri oluyoruz.” dedi.

İLLA BİRİSİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?”
Devlet Su İşleri’ne bölgeden seslenen Başkan Özcan, “Vatandaşlarımızın mal varlıkları zarar görüyor. Arabanın bir tanesi selin içerisinde kalmış, Allah korusun burada tedbir alınması için Devlet Su İşleri tarafından illa birisinin ölmesi gerekiyor ? Bazı yerlerde mermerden bentler yapılıyor, dere etrafını çeviriyorlar gelsinler şurada doğru düzgün bir iş yapsınlar. Allah aşkına, Nazilli Belediye Başkanı olarak, Nazilli halkı olarak söylüyorum bu olay her sene çekilen bir çile yazıktır günahtır. Bazı yerlerde lüks iş yapacaklarına, gelsinler Nazilli’de zaruri iş yapsınlar. Bunu açık açık söylüyorum.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL