Yerel

Aydın’da Müsilaj Operasyonu!

Aydın’da Müsilaj Operasyonu!

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekiplerince aralarında Aydın’ın da bulunduğu sahil şeridindeki illerde 26 Mayıs’ta baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik 16 ilde eş zamanlı ‘Müsilaj’ operasyonu başlatıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 263 şüpheliden S.T. liderliğinde M.F.E., A.E., F.E., K.D., C.Ö., H.U., M.T., M.F.T. ve H.P. ile birlikte 10’u Didim’de H.K., H.K ve H.A. ise Nazilli’de olmak üzere 13 şüpheli yakalandı.
Şüphelerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 4 tabanca, 213 tabanca fişeği 1 av tüfeği, 4 av tüfeği kartuşu, 1 milyon 560 bin Türk Lirası, 10 bin euro, çok sayıda dijital materyal ile 1 kelepçe ele geçirildi.
Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve nitelikli yağma suçlarına karıştıkları tespit edilen şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden S.T., M.F.E., M. T., K. D. ve F. E. tutuklanırken, E.E., H.P., M.F.T. H.U. ve A.E. adli kontrolle H.K., H.K. ve H.A. ise savcılık talimatıyla serbest kaldı. (DHA)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL