Genel Güncel

Nazilli’de 29 Ekim Uzun Bir Aradan Sonra Coşkuyla Kutlandı!

Nazilli’de 29 Ekim Uzun Bir Aradan Sonra Coşkuyla Kutlandı!

Nazilli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, uzun bir aradan sonra vatandaşlar ve protokol tarafından coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Kaymakamlık’da gerçekleşen protokol bayramlaşmasında Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy protokol üyelerini makamında ağırladı. Şehir Stadyumu’nda gerçekleşen kutlamalarda birbirinden güzel gösteriler, vatandaşın yoğun katılımıyla renklendi.

Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, stadyumdaki öğrenci, öğretmen, gaziler, efeler, mehter takımı ve seyircilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Emekli öğretmen Firdevs Esmer “Cumhuriyet Demek” isimli şiiri okuyarak vatandaşların tüylerini diken diken etti.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş’ın protokol ve seyircilere seslenişinin ardından Nazilli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisinde bulundu.

Kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirimesinin ardından Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı katılımcılara gösteri düzenledi.

Yetenek Sizsiniz 2011 yılı finalistleri Kuzeyin Uşakları adlı Halk Oyunları grubunun Karadeniz yöresinden horon gösterileri Nazillili vatandaşlar ve protokol tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Nazilli Lisesi öğrencilerinin hazırladığı kareografi gösterisi ise oldukça beğenildi. Lise öğrencilerinden oluşan karma bando eşliğinde protokol selamlaması yapıldıktan sonra, Atatürk Bulvarı’nda cumhuriyet korteji yapıldı. Stadyumdan başlayan kortej Belediye Meydanı’nda son bulurken, protokol üyeleri, polisler, öğrenci ve öğretmenler vatandaşı selamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL