Genel

Deva Partisi Aydın’dan Örnek Davranış

Deva Partisi Aydın’dan Örnek Davranış

DEVA Partisi Aydın Teşkilatından Menderes Nehri Kıyısı ve Aytepe Mesire Alanında Çevre Temizliği gerçekleştirdi.
“Dünya Temizlik Gününde” DEVA Partisi’nin 81 ilde eş zamanlı düzenlediği çevre temizliği etkinliği kapsamında, Aydın İl Teşkilatı Menderes Nehri Kıyısı ve Aytepe Mesire Alanında çevre temizliği yaptı. Temizlik çalışmalarına katılan DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker, ‘Tüm hemşerilerimi Aydın’ımızın cennet doğasına sahip çıkmaya, çevremizi temiz tutmaya davet ediyorum’ dedi.
‘ÇEVRE KİRLİLİĞİ ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİNİ DÜŞÜRÜYOR’
DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, ”Ne yazık ki şehrimizin doğasının kıymetini yeterince bilmiyoruz. Yeri geldiğinde Evliya Çelebi’nin ”ovalarından bal, dağlarından yağ akar” sözü ve antik tarihçi Heredot’un ise “gökyüzünü altına ki en güzel yeryüzü” sözüyle haklı olarak övünüyoruz. Lakin Menderes nehrinde yaşanan kirlilik ortada… Nerde ağaçlık alan varsa varsa, orası plastik atık, teneke ve cam şişe çöplüğüne dönmüş. Çevre kirliliği görüntünün yanında, aynı zamanda eko sistemi ve insan sağlığını tehdit ediyor; şehrimizin marka değerini düşürüyor” dedi.
Ormanları kasıtlı yakmakla, ormanlık alana cam parçaları atmanın farkı olmadığının altını çizen Başkan Erürker,” Ormanlarımız, kıyılarımız, mesire alanlarımız plastik atıklar ve cam parçalarıyla dolu. Ormanlarımızın, mesire alanlarımızın temiz tutulması, sadece bir temizlik meselesi olarak görülmemelidir. Aydın gibi sıcaklık düzeyinin ve kuraklığın yüksek olduğu yerlerde, ormanlık alanlara atılan ve kırılan her cam parçası tehlikelidir. Ha ormanı kasıtlı yakmışsın, ha ormanlık alanlara cam şişeler atmışsın. Sonuç aynı kapıya çıkmaktadır. Tüm hemşerilerimi Aydın’ımızın cennet doğasına sahip çıkmaya, çevremizi temiz tutmaya davet ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL