Güncel

Aydınlı gazeteci hakkında flaş iddia!

Aydınlı gazeteci hakkında flaş iddia!

Aydınlı gazeteci Cemil Ağırbaşer’in komşusunu dolandırdığı ve kredi kartlarını kullandığı iddiasıyla hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Mehmet Cemil Ağırbaşer’in komşusu Berna Çağatay ve eşine “Paranız var mı, size para kazandırayım mı? Bana 40 bin TL verin, iki hafta sonra da 50 – 60 bin TL kazanacaksınız” dediği, ilerleyen günlerde de Berna Çağatay ve eşinin Cemil Ağırbaşer’e 40 bin TL havale ettiği bir hafta sonra da geriye 52 bin TL aldığı öğrenildi.
ÖNCE GÜVEN VERDİ SONRA RAKAMLAR BÜYÜDÜ…
Cemil Ağırbaşer hakkında avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan Çağatay çifti ve Ağırbaşer arasındaki para alış verişi ve iddialar şu şekilde:
Çağatay ailesine fazla para bulup bulamayacaklarını sorduğu öğrenilen Ağırbaşer’e bu defa Çağatay ailesi, hem kendi birikimlerini, hem kayınbiraderinden borç alarak, hem de çocukları için biriktirdikleri hem de kayınvalidesinin parasını banka ve elden olmak üzere Cemil Ağırbaşer’e verdi.
TMSF’DE PARAM VAR DEMİŞ…
Ağırbaşer’in aileden paraları aldıktan sonra Berna Çağatay’ın eşine “Bana Mercedes araba alacağız senin üzerine olacak, TMSF’de param var o da gelecek” diyerek güven vermeye çalıştığı öne sürüldü.
Sık sık Çağatay ailesine şuraya şu kadar ödemem var yollayıver diye konuşan Cemil Ağırbaşer’in Berna Çağatay’a da “Abla seni Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne aldıracağım” diye de vaatlerde bulunduğu şikâyetler arasında yerini aldı.
Berna Çağatay’ı gazetesinde 8 ay çalıştıran Ağırbaşer’in Çağatay’a bir kuruş bile ödeme yapmadığı gibi, “Abla biraz geçsin senin üzerinden kredi çekeriz” diye konuştu.
MERCEDES ALDIRMIŞ…
Ağırbaşer’in Çağatay ailesine bankadan kredi çektirerek 450 bin TL’ye Mercedes marka otomobil aldırdığı, aracın Berna Çağatay’ın eşi adına tescil yapıldığı öğrenildi.
DAHA İYİSİNİ ALACAĞIZ DEYİP FARKLI MODELDE MERCEDES ALDIRDI
Ağırbaşer’in bir müddet sonra da aileye bunu satıp daha iyisini alacağız, satıştan para kazanacağız dedi ve aracı sattırdı. Başka bir Mercedes aldıran Cemil Ağırbaşer’in aileye “Bana acil 100 bin TL para lazım” dediği ve ailenin oturduğu evi ipotek göstererek 100 bin TL kredi çektiği, aracı aldıkları şahsın hesabına havale yapıldığı öğrenildi.
HER ŞEYİ ÖĞRENDİLER AMA…
Ağırbaşer’in farklı zamanlarda Çağatay ailesinden yine para istediği, Çağatay ailesi para bulamayınca para veremediği ortaya çıktı.
Çağatay ailesi bu olaylardan sonra Ağırbaşer’i araştırmaya başlayınca “kayınbiraderinin kimliğini çalıp usulsüz kullandığını, Sultan isimli bir kadının kredi kartını alıp kullandığını ve bu nedenle mahkemelik olduğunu, oturduğu evin ve kullandığı aracın kiralık olduğunu” öğrendi.
Çağatay ailesinin kredi kartından da harcamalar yaptıran Ağırbaşer’in bir defasında da “Abi işleri hallettim, bu iş Cumhurbaşkanlığı külliyesinde imzaya kaldı” diye yanıt verdiği bildirildi.
EVİNİ APAR TOPAR BOŞALTTIĞINI FARK ETTİLER
Çağatay ailesi, 2021 Nisan ayında beraber oturdukları binadan Cemil Ağırbaşer’in apar topar taşındığını fark etti.
Saadet zincirine benzer taktiklerle çevresinde başka insanları da mağdur ettiğini öne sürdükleri Cemil Ağırbaşer hakkında suç duyurusunda bulunan Çağatay ailesi, 312 bin 500 TL kredi, 290 bin 500 TL elden nakit, 84 bin TL kredi kartı ödemesi, farklı ödemeler ve telefon paraları için de 13 bin TL olmak üzere toplam 700 bin TL civarınca dolandırıldığını söyledi.

Ağırbaşer’in başka kişilerden de yüklü miktarlarda para aldığı ve mağdur ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Ağırbaşer’in yanında çalışan 9 kişinin maaşlarını alamadığı ve ortalama 70 bin tl alacakları olduğu gerekçesiyle işten ayrıldıkları iddia edildi.

Kaynak: AydınPost

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL