Güncel

Nazilli’de yeni tosuncuk vakası!

Nazilli’de yeni tosuncuk vakası!

Son zamanlarda Türkiye’yi çalkalayan dolandırıcılık haberlerinin bir yenisi de Nazilli’den geldi. İlçede yatırım danışmanlığı yaptığını iddia ederek bir çok farklı kişiden ortalama 500 milyon türk lirası topladıktan sonra ortadan kaybolan 28 yaşındaki A.Y, bir haftadır mağdurlar tarafından her yerde aranıyor.

Farklı illerden de finans danışmanlığı için para yatırmış kişilerin de olabileceği öğrenilirken, Bursa’dan gelerek Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi okuduktan sonra Nazilli’de kalan A.Y’nin kaçırıldığı, kaçtığı, öldürüldüğü veya intihar ettiği iddiaları üzerinde duruluyor.

Nazilli’de açtığı ofis içerisinde yurt dışı kaynaklı bir yatırım şirketinin danışmanı olduğunu iddia eden A.Y yüksek getiri vaadiyle para topladığı kişilere bir kaç kez ödeme yaparak önce güven kazandıktan sonra daha yüksek meblalar toplamaya başladı. Mağdurlardan alınan bilgiye göre ortalama 500 milyon TL ile yaklaşık 10 gündür ulaşılamayan A.Y’nin telefonunu kapattığı bilgisine ulaşıldı.

Bu iddiaların ışığında A.Y’nin asker kaçağı olduğu ve bu sebepten yurt dışına kaçma imkanının yasal yollardan mümkün olmadığı öğrenilirken, ortadan kaybolmadan önce şahsın hayat sigortası yaptırdığı iddia edildi.

RAMAZAN BAYRAMINDA ORTADAN KAYBOLMUŞ

Geçtiğimiz Ramazan bayramında Nazilli’den Bursa’ya ailesinin yanına tatile gittiği ve uzun bir süre geri gelmeyerek telefonları açmadığı iddia edilen A.Y’nin o süre zarfında yatırımcılarda tedirginlik oluşturduğu öğrenildi.

Özellikle kurumsal sanal para firmalarının son dönemlerde batarak yatırımcılarını mağdur etmesi, bu olayla birlikte Nazilli’de yeni bir vurgun mu oldu? sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan, A.Y’nin ortadan kaybolmadan önce yatırımcıları ofisinde toplayarak aksamalarda herhangi bir sorun olmadığı şeklinde söylemlerle ikna etmeye çalıştığı söylenildi. İkna çalışmaları olumsuz karşılandığı için A.Y’nin ortadan kaybolduğu iddia edildi.

MAĞDURLAR ARASINDA BİR ÇOK İŞ ADAMI VE SİYASETÇİ DE VAR

Alınan bilgiye göre, yatırımcı mağdurları arasında ismi öğrenilemeyen Nazilli’nin ünlü iş adamları, siyasetçiler ve bürokratların da olduğu iddia edildi.

2,5 milyon, 1 milyon, 600 bin Türk Lirası gibi büyük meblalarla yatırım yapan kişilerin mağdur olduğu ve aylardır paralarını alamadıkları bilgisine ulaşılırken, bir kaç mağdurun suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Nazilli’nin yanında Bursa ve başka illerden de bir çok yatırımcı olduğu söylenirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL