Güncel

Düğün salonu işletmecileri Nazilli’den seslendi: “Destek bekliyoruz”

Düğün salonu işletmecileri Nazilli’den seslendi: “Destek bekliyoruz”

İşletmecilerin pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntıları birlik ve beraberlik içerisinde atlatabileceklerini vurgulayan Aydın Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı Betül Gökçe, yetkililerden destek istedi.

Düğün salonlarının durumu, bahar aylarına girilmesi ile beraber, gündemdeki sıcaklığını koruyor. Kritik kararların alındığı Kabine Toplantısı sonrası düğünler için de karar çıkmıştı. ‘Yerinde karar’ dönemine göre, düğünler düşük ve orta riskli illerde 100 kişi olacak. 1 saatle sınırlı olacak düğünlerde kişi başına minimum 8 metrekare alan ayrılacak.

Orta riskli kategoride yer alan ve 1 yıldır faaliyet yürütemeyen düğün salonu işletmecileri Nazilli Ticaret Odası’nda bir araya geldi.

Görüşmelere, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Aydın Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı Betül Gökçe ve Aydın’ın farklı ilçelerinde düğün salonu işletmeciliği yapan girişimciler katıldı.

İşletmecilerin pandemi sürecinde yaşadığı sorunların masaya yatırıldığı görüşmelerde, ‘güvenli  düğün hizmeti’ verebilmenin aşamaları konuşuldu.

İşletmecilerin pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntıları birlik ve beraberlik içerisinde atlatabileceklerini vurgulayan Başkan Gökçe, yetkililerden destek istedi.

“Beklentilerimizi dikkate alsınlar”

1 senedir kapalı olduklarını belirten Başkan Gökçe, belediyelerden destek istediklerini söyledi. Gökçe, “Çevre temizlik ve tabela vergisinden muaf tutulmak istiyoruz.  Bunu başarıyla uygulayabilen belediyelerimiz var. Hıfzıssıhha Kurulu toplantılarında bir cümlede de olsun yer almak istiyoruz. Bizleri, yeni sezondan beklentilerimizi dikkate alsınlar. Bizi desteklesinler istiyoruz” diye konuştular.

Havadis Gazetesi – GÜNAY PABUŞÇU

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL