Teknoloji

Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi Hakkında Bilinmeyenler

Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi Hakkında Bilinmeyenler

ABD menşeyli Facebook şirketinin satın aldığı mesajlaşma uygulaması Whatsapp geçtiğimiz günlerde yayınladığı ‘Gizlilik Sözleşmesi Onayı’nın ardından özellikle Türk kullanıcılarının büyük tepkisini topladı. Kullanıcılar tarafından mesajlarının klonlanıp, farklı mecralarda kullanılacağı korkusu yaratan Gizlilik Sözleşmesi’nin detaylarını Nazilli Anlık Haber araştırdı.

UÇTAN UCA ŞİFRELEME DEVAM EDİYOR

Whatsapp’ın resmi sitesinde yer alan yeni güncellemenin bilgileri arasında kullanıcıların kötü etkileneceği herhangi bir olumsuz durumun olmadığı ve hali hazırda olan uçtan uca şifreli konuşmanın devam ettiği belirtildi.

Öte yandan Whatsapp Ceo’su Will Cathcart sosyal paylaşım platformu Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Yapmak sürecinde olduğumuz Whatsapp Gizlilik Politikası güncellemesi hakkında bu hafta bir sürü tartışma gördüm. Bu konuda düşüncelerim sizinle paylaşmak istiyorum. Dünya’da 2 Milyar kişinin kullandığı Whatsapp’ın kullanıcılarının gizlilik ihtiyacına ne kadar önem verdiğini vurgulamak istiyorum. Bizim şirket vizyonumuzda uçtan uca şifreleme sistemi olan bir sistem bulunmaktadır. Bu da sizin sevdiklerinizle güven içerisinde mesajlaşmanıza imkan sağlar ve bu hiç bir zaman değişmez. Şu an da da değişmeyecek. Bu sistemle sizin özel mesajlarınızı, ne biz ne de Facebook görebilir. Bu teknolojiyi sürdürmeye ve korumaya global olarak kararlıyız” dedi.
Cathcart konuşmasına şöyle devam etti; “Politikamız şeffaf olacak ve isteğe bağlı kişiler arası özellikleri tanımlamak amacıyla güncelledik. Bu güncelleme Whatsapp iş hesapları arasında veri transferini kolaylaştırmak için yapıldı. Bu güncelleme Dünya’nın neresinde olursanız olun sevdiklerinizle gizli olarak  konuşmayı engellemez.”

GÜNCELLEME WHATSAPP BUSİNESS İLE İLGİLİ 

Whatsapp Ceo’su Will Cathcart açıklamasında güncellemenin Whatsapp Business ile ilgili olduğunu bildirerek, Whatsapp üzerinde bulunan işletme hesaplarından verilen siparişlerin daha hızlı olabilmesi için çabaladıklarını belirtti.

Cathcart açıklamasının devamında kullanıcıların kafalarında soru işareti oluşmaması için yeni güncellemeyle birlikte gelecek olan gizlilik sözleşmesinin linkini paylaştı. /Umut Aldi – Nazilli Anlık Haber

Whatsapp Gizlilik İlkesi Linki

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL